La CES 2019 Samsung se va concentra pe evoluțiile AI și IoT

787

Consumer Electronics Show 2019 este una dintre cele mai mari expoziții de electronice de consum din lume. Se organizează anual în Statele Unite în Las Vegas. În acest an Samsung se va concentra pe AI și IoT și este puțin probabil să lanseze aici noi telefoane.

Suntem la doar câteva zile de lansarea oficială a primului mare show comercial dedicat industriei electronice de consum. CES nu este la fel de interesant ca MWC 2019 de la Barcelona din februarie, pentru iubitorii de tehnologii mobile. Dar aici companii pecum Samsung, Sony sau LG Electronics ar putea veni cu lucruri interesante.

În ceea ce privește compania Samsung, știm că ceva va fi prezentat la o conferință de presă de la Mandalay Bay South Conference Center. Această conferință special organizată de gigantul tech, va avea loc luni, 7 ianuarie ora 02 PST – (Pacific Standard Times), ora 24 în România. Nu prea avem motive, din informațiile noastre, să ne așteptăm la smartphone-uri, smartwatch-uri sau tablete Samsung. Dar, să nu zicem niciodată, nu! Poate ne face Samsung o surpriză.

Artificial Intelligence și Internet of Things sunt pe agenda Samsung

Repetăm, nu credem că în domeniul mobil, în calitate de furnizor mondial de smartphone-uri, Samsung va prezenta ceva. Compania sud-coreeană se pare că își propune să se concentreze în schimb pe tehnologiile AI și IoT, acum la modă, la CES 2019. Mai exact, „modurile inovatoare” prin Inteligența Artificială și Internetul Lucrurilor care pot „simplifica” viața de zi cu zi. De asemenea și „aplicații noi” pentru AI și IoT, noi modalități de a „face AI să facă mai mult” și pentru IoT de a fi „centrul vieții conectate pentru utilizatori”. Aceste lucruri sunt precizate în comunicatul de presă publicat de NewsSamsung și preluat de PhoneArena.

Las Vegas este cel mai mare oraș din statul Nevada, SUA și capitala comitatului Clark. Las Vegas a fost înființat ca oraș în 1905. Este cunoscut ca una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. 39,01 milioane de oameni au vizitat orașul Las Vegas în 2017. Are cele mai multe hoteluri AAA Five Diamond decât orice alt oraș din lume.

Știm, și nouă ne sună cam vag! și, destul de plictisitor. Probabil că vom vedea mai multe frigidere, mașini de spălat, televizoare și alte aparate electrocasnice inteligente cu Bixby. Toate sunt foarte bune și excelente, dar dacă Samsung intenționează să lase smartphone-uri pentru mai târziu în acest an, o mare parte a audienței sale va ignora oarecum acest eveniment.

Totuși din ultimul comunicat de presă al companiei Samsung se deduce că există o șansă ca un smartphone să fie prezentat la CES pe 7 ianuarie. Acesta poate veni împreună cu un dispozitiv portabil și un difuzor inteligent cu Bixby. Deoarece difuzorul Galaxy Home este deja oficial, presupunem că este posibilă o lansare la expoziția de la Las Vegas. Sau poate pentru varianta sa mai mică și mai ieftină, recent apărută în ultimele informații.