La mulți ani! Happy New Year! Bonne année! Glückliches neues Jahr!

12574

Vă dorim un An Nou fericit alături de cei dragi! Noul an 2024 să fie mai bun, presărat cu realizări, împliniri, sănătate și fericire! La Mulți Ani!

Stabilirea religioasă a datei de 1 ianuarie ca început de an a avut loc pentru prima dată în anul 1691. A fost introdusă de către Papa Inocențiu al XII-lea. Înainte de această dată, Crăciunul avea rolul începutului de an nou. Până atunci la mai multe popoare antice din emisfera nordică, anul începea la 1 martie.

Anul Nou este întâmpinat în noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie — noaptea de Revelion. Cuvântul vine din limba franceză, Réveillon, ceea ce înseamnă aproximativ „trezire”, aici cu sensul de ospăț la miezul nopții, cu petarde și artificii. Rudelor, prietenilor și cunoștințelor li se fac urări de noroc și sănătate și se urează „La mulți ani!”.

Datorită rotației Pământului primii care intră în noul an sunt locuitorii din Kiribati, Insulele Caroline și Kiritimati. Samoa Americană, Insula Alofi, Insula Baker și Insula Howland sunt ultimele locuri din lume unde este sărbătorit Anul Nou.

Adoptarea oficială pe scară largă a calendarului gregorian și marcarea zilei de 1 ianuarie ca începutul unui nou an este aproape globală acum. Utilizarea regională sau locală a altor calendare continuă, împreună cu practicile culturale și religioase care le însoțesc. În America Latină, diferite culturi native continuă să respecte tradițiile în funcție de calendarele lor. Israel, China, India și alte țări continuă să sărbătorească Anul Nou la date diferite.

Cu ocazia intrării în anul 2024 vă dorim La Mulți Ani!

Echipa iLoveSamsung