„Nautilus” un nou laptop Samsung Chromebook 2 în 1 cu stylus

1366

Luna trecută, au apărut informații despre un nou laptop Samsung Chromebook 2 în 1 cu stylus sub denumirea de cod „Nautilus”. Se spunea că viitorul dispozitiv este de tip 2-în-1 cu o tastatură detașabilă. Acum, pe site-ul Chromeunboxed, preluat de Sammobile a apărut un nou element interesant despre viitorul laptop. Conform noilor informații, „Nautilus” de la Samsung este așteptat să apară cu un stilou la fel ca Chromebook Pro și Chromebook Plus în 2017.

Samsung Chromebook Pro și Chromebook Plus au fost anunțate la CES 2017 și au generat foarte mult interes din partea celor care voiau să știe mai mult despre sistemul de operare Chrome. Se poate spune multe despre avantajele și dezavantajele ultimelor două Chromebookuri, dar nimeni nu poate nega faptul că Samsung a adus multe noutăți odată cu lansarea Chromebook Pro și Plus. Laptopuri elegante, cu ecrane luminoase și subțiri, cu performanțe bune și stylus-ul inclus, cele două au arătat de ce este capabil un Chromebook.

Deși este adevărat că, de exemplu un PixelBook de la Google, eclipsează aceste două laptopuri, nu putem să nu observăm că acesta este de două ori mai scump. Pentru mulți utilizatori, Samsung Chromebook Pro se potrivește perfect nevoilor de zi cu zi.

Se pare, totuși, că Samsung nu este mulțumit cu ce a reușit cu Chromebook Pro și Plus. Acum este gata să meargă mai departe cu  acest Chromebook 2 în 1 „Nautilus”.

Nautilus este submarinul condus de căpitanul Nemo, care apare în romanele Douăzeci de mii de leghe sub mări și Insula misterioasă ale lui Jules Verne. Verne l-a numit Nautilus după submarinul Nautilus al lui Robert Fulton, un inginer american considerat constructorul primului submarin funcțional, comandat de Napoleon Bonaparte.

Când va fi lansat, „Nautilus” a lui Samsung va concura cu PixelBook de la Google, în termeni de caracteristici. Având în vedere că PixelBook este prea mare pentru un Chromebook, oferta Samsung va avea succes pe piață, mai ales dacă vine și la un preț rezonabil.

În acest an, Google a adus în mod oficial aplicații Android pe sistemul de operare Chrome, dând astfel drumul pentru ca OS Chrome să înlocuiască Android pe tablete. Se pare că Google are un interes aici. Sistemul de operare Chrome cu aplicații Android ar putea deveni foarte bine noul sistem de operare pentru tablete, pentru toți producătorii.

Sunt multe lucruri pe care nu le știm despre „Nautilus” – despre dimensiunile ecranului, rezoluție sau procesor și posibil să nu găsim prea multe despre el până când vom vedea acest laptop „în carne și oase„.

Totuși, există șansa ca acest nou Chromebook 2-în-1 de la Samsung să fie prezentat la CES 2018 în Las Vegas, chiar dacă acesta nu va fi lansat imediat la vânzare.