Laptop Samsung cu ecran extensibil, este destinat jocurilor

979
Sursa Foto: LetsGoDigital.org

Toată lumea a auzit de smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Fold. Dar gigantul high-tech sud-coreean pare să caute mult mai multe opțiuni. Gândiți-vă la un televizor roll-up sau la o tabletă de tip roll-up. De data aceasta, Samsung a depus o cerere pentru un brevet de invenție în Coreea de Sud pentru un calculator portabil cu un ecran extensibil. Ecranul poate fi extins, fiind astfel creat un notebook super-ultra-lat. Un calculator portabil ideal pentru gameri.

Cererea de brevet de design a fost depusă de Samsung Electronics pe data 19 decembrie 2018. Luna aceasta brevetul a fost publicat de KIPO (Biroul de proprietate intelectuală coreeană), la 3 iunie 2019. Există 14 schițe incluse în această cerere de brevet, pe care se poate vedea un notebook cu totul special. Primele șapte schițe din brevet arată un notebook aparent normal. Pare a fi un laptop cu un raport de aspect de 16: 9. Cu toate acestea, ecranul este extensibil, după care utilizatorul are un ecran ultra-larg la dispoziție.

Noul laptop Samsung va avea un raport de aspect aproape de 32: 9

Raportul exact al aspectului în poziția extinsă rămâne neclar pentru moment. Judecând după imaginile văzute, pare să fie un ecran mai lat decât raportul 21: 9, dar ușor mai mic decât un raport de aspect de 32: 9. Deoarece este un brevet de design, din păcate, nu există detalii despre funcționarea ecranului extensibil. Este clar că ecranul Samsung se extinde în lateral, după care afișajul este cu 50% mai mare decât în ​​formatul compact.

Când ecranul laptopului este derulat, cadrul metalic se mișcă cu acesta în lateral, astfel încât ecranul să rămână mai bine protejat împotriva eventualelor lovituri. Modul în care ecranul conceput de Samsung este stocat în carcasă nu este clar din imaginile brevetului. Este folosit probabil un sistem de rulare. De exemplu, compania a avut recent un brevet înregistrat pentru un smartphone cu afișaj roll-up, prin care ecranul poate fi mărit în plan vertical.

KIPO – Korean Intellectual Property Office, fondat în 1949, este Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud. Are sediul în orașul Daejeon, Coreea de Sud. KIPO este partenerul WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, pentru Asia.

Ecranele extensibile vor schimba viitorul produselor electronice cu afișaj

Notebook-ul de jocuri de la Samsung are un design foarte elegant. Designul diferă în mod clar, de exemplu, de laptopul pliabil de la Lenovo, care va fi lansat în 2020. Prototipul, pe care Lenovo la arătat la începutul acestui an, are un ecran flexibil care înlocuiește și tastatura convențională.

Cu toate acestea, designul Samsung pare să se concentreze mai mult pe gameri. Tastatura va continua să existe, dar în cel mai scurt timp puteți transforma un laptop normal într-un notebook ultra-larg. În cele din urmă, dispozitivul rămâne la fel de compact pentru a-l lua împreună cu dvs. ca un notebook obișnuit. La brevetul Samsung ecranul nu este curbat, ci drept.

Dacă Samsung intenționează să dezvolte în continuare monitorul patentat într-un model final de producție, încă nu știm. Este clar că ecrane flexibile vor schimba drastic produsele electronice de consum ale viitorului.

SURSĂLetsgoDigital