Samsung a brevetat un telefon mobil cu display roll-up

1083

Samsung a brevetat un telefon mobil al cărui afișaj poate fi rulat, oferind dispozitivului o suprafață de ecran mai mare cu 60%. Samsung este unul dintre primii producători care a introdus un smartphone pliabil. Deși lansarea modelului Galaxy Fold a fost amânată, producătorul coreean este deja ocupat cu dezvoltarea altor modele de telefoane pliabile.

De-a lungul timpului, Samsung a avut numeroase brevete de smartphone-uri înregistrate cu un display flexibil. De data aceasta, prin intermediul LetsGoDigital, aflăm despre un smartphone complet nou, proiectat cu multe caracteristici speciale.

În noiembrie 2018, Samsung Electronics a depus un brevet de invenție la WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale) pentru un „dispozitiv electronic cu afișaj flexibil, cu zonă de afișare extensibilă„. Brevetul a fost publicat la 6 iunie 2019 și descrie un smartphone cu un afișaj flexibil. Acest afișaj  poate fi scos în afară și în acest fel creează un ecran cu o suprafață foarte mare.

Samsung a crescut diagonala ecranelor sale permanent în ultimii ani

Ecranul unui telefon mobil a crescut drastic în ultimii ani. Cu zece ani în urmă, un smartphone cu un ecran de 3,5 inch a fost mai mult decât adecvat, astăzi deja căutăm telefoane cu ecrane mai mari de 6 inch. Samsung are chiar mai multe modele în gama cu un ecran de 6,7 inch. Amintim aici pe Galaxy S10 5G, dar și altele mai ieftine cum ar fi Samsung Galaxy A70 și Galaxy A80. Galaxy Note 10, care este așteptat în cursul acestui an, va avea un ecran și mai mare.

Pentru a crea o suprafață de afișare și mai mare, dar și utilizabil cu o singură mână, Samsung caută noi soluții tehnologice. Sosirea afișajului flexibil pare să ofere o astfel de soluție. Telefonul patentat de Samsung arată la prima vedere ca un telefon mobil normal, deși ramele de pe partea superioară și inferioară sunt mai groase decât ne-am obișnuit astăzi. Asta nu înseamnă nimic, la urma urmei, în acest brevet numai mecanismul este patentat și nu atât de mult designul. Prin urmare, designul final poate fi diferit de schițele brevetului.

Brevet sau patent, termenul provine din limba latină „patens, -entis”, care a avut inițial sensul de „a fi deschis, sau descoperit”. Un brevet este un set de drepturi exclusive acordate de un stat inventatorului unui produs sau tehnologii noi, capabile să fie exploatate comercial pentru o perioadă limitată de timp, în schimbul dezvăluirii invenției.

Ecranul roll-up poate fi scos automat sau manual prin culisare

Ecranul poate fi scos cu ajutorul unui sistem de culisare, creând o suprafață de ecran suplimentară. Suprafața totală este mărită cu aproximativ 60%. Un astfel de afișaj poate fi util, de exemplu, atunci când navigați pe pagină web sau când jucați anumite jocuri. Suprafața ecranului suplimentar poate fi de asemenea utilă pentru un apel video. Afișajul extensibil este stocat în carcasă, astfel încât să se poată preveni deteriorarea. Mecanismul sistemului de alunecare poate fi declanșat manual, semi-automat sau automat. Un buton separat poate fi plasat pe partea laterală a dispozitivului pentru acest lucru.

Difuzorul este plasat în rama superioară, precum și un indicator LED. Departamentul foto, alcătuit din mai multe camere (cu unghi larg și telefoto), este de asemenea plasat pe marginea superioară.

Recent, Samsung a brevetat un telefon blendabil pe care îl puteți purta pe încheietura mâinii. După extindere aveți la dispoziție un ecran alungit. Anterior, compania a brevetat, de asemenea, un televizor Samsung roll-up, precum și o tabletă de tip roll-up.

Este dificil de anticipat dacă Samsung intenționează să lanseze smartphone-ul brevetat în producție. Compania a înregistrat până acum un număr mare de brevete pentru viitoarele modele de smartphone-uri. În timpul procesului de dezvoltare, este posibil ca unele modele să nu fie considerate viabile. Fie pentru că nu sunt încă fezabile din punct de vedere tehnic, fie pentru că sunt prea scumpe când vor ajunge pe piață.

SURSĂLetsgoDigital