Laptop Samsung Galaxy Book multi-pliabil brevetat de Samsung

276
Samsung Galaxy Book un laptop multi-pliabil brevetat de Samsung
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung este liderul incontestabil în materie de pliabile pe piață. Telefoanele inteligente din seria Galaxy Z sunt, de asemenea, foarte bine vândute la nivel global. În fundal, compania continuă să lucreze în mod constant cu dezvoltarea de noi produse electronice cu ecran flexibil. Acum compania dezvoltă un laptop Samsung Galaxy Book cu un ecran flexibil pe care îl puteți închide și apoi plia, făcând dispozitivul mai portabil.

Gândiți-vă, de exemplu, la o tabletă pliabilă Galaxy Tab, dar ambițiile se extind dincolo de asta. De data aceasta Samsung Electronics a brevetat un laptop unic, se poate plia și vertical și orizontal. Acest dispozitiv îl vom numi Samsung Galaxy Book, dar nu știm care va fi numele lui în viața reală.

Pe 2 iulie 2021, Samsung Electronics a depus un brevet la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) pentru un „dispozitiv electronic pliabil”. Conform LetsGoDigital, documentația de 47 de pagini a fost aprobată și publicată de WIPO pe 13 ianuarie 2022.

Laptop multi-pliabil Samsung Galaxy Book

Documentația depusă la WIPO descrie un laptop Samsung cu un afișaj flexibil și o tastatură fizică. Ecranul flexibil nu se pliază pe lungime – așa cum este cazul Lenovo Thinkpad X1 Fold. În schimb, Samsung a optat pentru un ecran care se pliază în lățime – ca o carte.

Acest laptop Samsung Galaxy Book are două balamale încorporate, similare unui laptop modern. Astfel poți închide laptopul în mod normal. Apoi, puteți și plia dispozitivul. Partea din stânga (o parte de afișare și o parte de tastatură) poate fi pliată peste partea dreaptă. Dispozitivul oferă și suport pentru S Pen.

Un laptop este un computer personal (PC) portabil mic, cu ecran și tastatură alfanumerică. Numele său provine din engleză: lap – poală. S-a considerat practic pentru a fi așezat pe poala unei persoane atunci când este folosit.

Samsung a pus pe acest laptop cu două baterii, una este integrată în partea stângă și una în partea dreaptă. Este aproximativ stilul pe care compania îl folosește la smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3.

Samsung a adăugat, de asemenea, o clemă la îndemână cu un cârlig pentru a se asigura că dispozitivul nu se poate deschide neintenționat. Pentru aceasta Samsung mai folosește și diferiți magneți încorporați. De asemenea, când laptopul este pliat, utilizatorii au acces la funcțiile playerului audio – există trei butoane pe lateral pentru derulare înapoi, înainte rapidă și pauză.

Un brevet foarte ingenios, dar nu știm când va fi lansat

Este o invenție foarte ingenioasă, clar diferită de tot ce am văzut în domeniul laptopurilor pliabile până în prezent. Până acum, am văzut în principal laptop-uri cu un ecran flexibil unde a doua parte de afișare servește pentru funcționare – afișarea unei tastaturi virtuale etc. De data aceasta ecranul flexibil are o cu totul altă functie și anume de a face aparatul extra-compact atunci când îl porți cu tine. În plus, un afișaj extra mare/larg poate fi utilizat în acest fel, astfel încât utilizatorul să poată lucra și mai productiv.

Deocamdată nu știm dacă și când Samsung intenționează să lanseze un astfel de laptop pliabil. Dispozitivul s-ar potrivi bine cu gama Galaxy Book, care găzduiește laptopurile 2-în-1 ale companiei. Din păcate, dispozitivele Samsung Galaxy Book nu sunt disponibile peste tot la nivel global, dar acest lucru se poate schimba în viitor.

Este clar că în perioada următoare vom primi o mulțime de dispozitive de afișare flexibile. De exemplu, Samsung este de așteptat să prezinte anul acesta primul său smartphone cu ecran roll-up. În plus, Samsung dezvoltă un smartphone pliabil cu două balamale – ambele prototipuri au fost prezente și la CES 2022.

În noiembrie anul trecut, Samsung Display a prezentat și o serie întreagă de noi afișaje Flex OLED pentru viitoarele smartphone-uri, tablete și televizoare pliabile. În acest sens, există încă o mulțime de inovații la care ne putem aștepta în orice moment de la Samsung.

SURSĂLetsGoDigital