Conceptele pliabile Samsung Flex S, Flex G și Flex Note expuse la CES 2022

722
Conceptele pliabile Samsung Flex S Flex G si Flex Note expuse la CES 2022
Sursa Foto: via androidcentral.com

Conceptele pliabile Samsung prezentate la CES 2022 arată cum ar putea evolua pliabilele dincolo de Galaxy Z Fold 3. Compania a prezentat diferite variante ale conceptelor de telefon cu pliuri multiple, laptop/monitor Flex Slidable precum și un difuzor AI unic. Le numim, cel puțin în acest moment, Samsung Galaxy Flex S, Galaxy Flex G și Galaxy Flex Note. Iar dacă cineva le poate aduce pe piață, acesta este Samsung.

În timp ce Samsung este ocupat să încerce să convingă consumatorii că cele mai bune telefoane pliabile ale sale au pătruns în curentul mainstream, compania lucrează deja la o modalitate de a avansa dincolo de tipul „de bază” pe care îl avem astăzi. Conform AndroidCentral, Samsung și-a prezentat conceptele de afișaje pliabil la CES 2022 pentru a ne oferi o privire mai bună asupra diferiților factori de formă în dezvoltare.

Conceptele Samsung Flex S și Samsung Flex G seamănă puțin cu actualul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3. Dar aceste concept, merg mai departe și ridică lucrurile la alt nivel prin adăugarea unui ecran suplimentar. Acest lucru segmentează efectiv afișajul în trei părți separate care devin una atunci când este pliat.

Dacă unele dintre acestea par familiare, este pentru că Samsung a arătat aceste concepte înainte în videoclipuri. Totuși, este plăcut să vedem că Samsung se angajează să dezvolte noi factori de formă. Acum, dacă mai și ajung pe piață, ar fi ceva extraordinar.

Samsung Galaxy Flex S și Galaxy Flex G prezentate la Las Vegas

Conceptul Galaxy Flex S prezintă un dispozitiv cu un afișaj care se pliază cu o formă de „S” într-un dispozitiv de dimensiunea unei tablete. Când este pliat, o secțiune a afișajului rămâne vizibilă. Un alt concept prezintă o versiune mai mică, dar cu un panou transparent la un capăt, astfel încât utilizatorul să poată vedea o mică parte a afișajului „spate” atunci când este pliat.

Există și conceptul Flex G, care se pliază în interior într-o formă de „G” pentru a proteja afișajul intern.

Urmează conceptul Flex Slidable, care este răspunsul Samsung la dispozitive precum LG Rollable sau OPPO X 2021. Niciunul dintre acestea nu a fost lansat ca produse de larg consum. Acest concept arată afișajul care se extinde spre exterior dintr-o parte a dispozitivului cu un panou de aplicații din care utilizatorul le poate selecta. Ecranul se pliază apoi înapoi pe măsură ce telefonul se retrage.

Conceptul Galaxy Flex Note este răspunsul Samsung la laptopurilor pliabile precum noul ASUS Zenbook 17 Fold OLED. Când este pliat, are aproximativ dimensiunea unui laptop de 13 inch, dar poate fi folosit ca monitor mare de 17 inch când este desfășurat. Videoclipul arată dispozitivul cu un joc pe o parte a afișajului și comenzile pe jumătatea inferioară.

Samsung Flex Note arată ca Surface Neo care nu a fost niciodată lansat și pare a fi mult mai elegant decât ASUS-ul pliabil. Cu toate acestea, nu există încă nicio informație că Samsung are de gând să scoată acest lucru pe piață.

Samsung a prezentat, de asemenea, probabil cea mai tare interpretare a unui ecran inteligent cu conceptul AI Speaker. Difuzorul dispune de un OLED care se poate plia spre exterior într-un ecran plat de 12 inch atunci când aveți nevoie de el pentru funcții precum apelurile video.