Laptop Samsung cu DDR5 și procesor Intel Alder Lake reperat online

354
Primul Samsung cu DDR5 si procesor Intel Alder Lake reperat online
Sursa Foto: SamMobile.com

Se pare că Samsung dezvoltă o nouă variantă a laptopului Galaxy Book. Aceasta va fi alimentată de un procesor Intel Alder Lake cu 14 nuclee de a 12-a generație. Primele procesoare Intel Alder Lake sunt așteptate să fie lansate mai târziu în acest an. Conform informațiilor, Samsung ar putea fi printre primii producători de computere care utilizează soluția Intel de ultimă generație într-un laptop.

Un laptop Samsung neanunțat cu ID-ul „930QED” a fost reperat recent în UserBenchmark. Rezultatele testelor arată că dispozitivul are un procesor „Intel 0000” neidentificat cu 14 nuclee, o viteză de bază de 1GHz și o frecvență medie de 2,25 GHz cu Turbo activat. De asemenea, este echipat cu grafică Intel Iris Xe și 256GB de stocare SSD Samsung.

Poate fi primul laptop Samsung cu DDR5 și procesor Intel Alder Lake

Ultima informație partajată de UserBenchmark, via SamMobile, sugerează că acest misterios laptop Samsung va fi echipat cu memorie DDR5. Ar putea fi foarte bine primul notebook al companiei care să folosească această tehnologie, alături de procesorul Intel Alder Lake. UserBenchmark dezvăluie două stick-uri de 8GB de RAM (16GB în total) tactate la 4.400 MHz, este frecvența minimă pentru DDR5. Cu toate acestea, modulele sunt capabile să ruleze la maximum 6.400 MHz.

Samsung ar putea dezvălui laptopul său bazat pe Intel Alder Lake la începutul anului viitor. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla la CES 2022 sau în jurul acestuia. Dar, este posibil ca lansarea să mai depindă și de faptul dacă Intel va avea sau nu CPU-ul său de ultimă generație pregătit pentru mase anul acesta.

CPU – Central processing unit sau unitatea centrală de procesare. Este procesorul central al unui computer, smartphone sau tabletă. Termenul CPU a fost utilizat în industria calculatoarelor de la începutul anilor 1960.

Oricum ar fi, rezultatele de referință nu ar trebui să reflecte performanțele din viața reală din câteva motive. În primul rând, benchmark-ul nu pare să fi fost optimizat încă pentru acest procesor Intel Alder Lake. În al doilea rând, CPU a fost limitat la 90% de sistemul de operare. Având în vedere acest lucru, benchmark-ul confirmă aparent unele componente hardware interesante, dar probabil că nu reflectă nivelul final de performanță al produsului. E bine de reținut acest lucru!

Recent compania Samsung a prezentat un inedit laptop / tabletă pliabil: Galaxy Book Fold 17!