Samsung Galaxy Book Fold 17 – un inedit laptop / tabletă pliabil!

410

Este posibil ca Samsung să fi decis să mizeze pe dispozitive pliabile cu ecran mare. O varietate de concepte de dispozitive pliabile au fost prezentate la SID 2021 la începutul acestui an și, acum, se știe că Samsung a decis să facă cel puțin unul dintre aceste concepte ambițioase o realitate. Mai exact, Samsung ar putea dezvolta laptopul-tabletă hibrid pliabil de 17 inch prezentat la SID 2021. Se pare că dispozitivul va fi numit Samsung Galaxy Book Fold 17.

Această informație a fost împărtășită de leaker @UniverseIce pe Twitter, via SamMobile. Dar nu mai sunt multe de spus în afară de presupusul nume Samsung Galaxy Galaxy Fold 17. Deci, dispozitivul ar avea un afișaj pliabil de 17 inch (43,18 centimetri). Probabil Samsung va dori să îl comercializeze ca un laptop pliabil cu o tastatură cu ecran tactil, mai degrabă decât să îl prezinte ca o tabletă pliantă supra-dimensionată. Dar, judecând după videoclipul anterior al Samsung, dispozitivul ar trebui să poată îndeplini ambele roluri.

Samsung Galaxy Book Fold 17 cu o cameră in-display

Este prea devreme pentru a fi siguri de ce alte caracteristici va avea acest Samsung Galaxy Book Fold 17. Conceptul prezentat la începutul acestui an a fost destul de ambițios. Avea rame foarte subțiri în jur și o cameră sub-display (UDC – Under-Display Camera). Trebuie să menționăm că în acel moment, compania se referea la Under Panel Camera (UPC), dar este același lucru.

Evident, chiar dacă Samsung lucrează la laptop pliabil de 17 inch, se pot întâmpla multe de la concept la producție. Deci, în acest moment nu există nicio garanție că acest dispozitiv – dacă există – are tehnologie UDC sau va arăta ca în prezentarea Samsung Display. Zile trecute la IMID, Samsung Display a prezentat și un difuzor AI cu ecran pliabil care poate fi folosit ca televizor. Tot acolo am văzut și un Galaxy Fold dublu pliabil!

Se pun tot mai multe întrebări de etică referitor la AI – Artificial Inteligence. Poate o mașină să aibă mintea, conștiința și stările mentale ca ființele umane? Poate o mașină să aibă emoții? Poate provoca vătămare intenționat? Doar viitorul va răspunde la aceste întrebări.

Cu toate acestea, Samsung consideră că tehnologia UDC este potrivită pentru dispozitivele cu ecran mare, cum ar fi Galaxy Z Fold 3. Deci ar trebui să vedem că Samsung pune această tehnologie la un laptop / tabletă mai mare de 17 inch.

Nu există informații despre o posibilă dată de lansare sau dacă Samsung Galaxy Book Fold 17 va deveni realitate. În contextul a ceea ce am văzut prezentat la IMID 2021, avem speranțe. Dar suntem nevoiți să așteptăm să aflăm mai multe despre aceasta în următoarele săptămâni și luni. Ar fi primul dispozitiv de acest gen al companiei, deci este o afacere destul de mare.