Laureat Harvard și profesor la Princeton, noul șef la Samsung Research

706
Sursa Foto: via SamMobile.com

Dr. Sebastian Seung, laureat al Universității Harvard și profesor de inginerie computerizată la Universitatea Princeton, a fost numit noul șef al Samsung Research, a anunțat Samsung. Dr. Sebastian Seung este specializat în AI și va fi responsabil de 15 centre de cercetare și dezvoltare (R&D) din 13 țări. De asemenea se va ocupa și de alte șapte centre R&D concentrate exclusiv pe tehnologii AI, care funcționează sub tutela Samsung Research.

Cu această numire, Samsung poziționează clar AI-ul ca scop principal și centrul eforturilor sale de cercetare-dezvoltare pe termen lung. Asta nu este o surpriză și comunicatul Samsung nu precizează cu exactitate nici o schimbare imediată în politica Samsung Research. La fel ca restul industriei tehnologice, Samsung angajează resurse semnificative pentru AI în general în toate aspectele activității sale.

Samsung pune accentul pe AI în viitor

Dr. Seung este un renumit savant american de origine coreeană și pionier în domeniul cercetării AI, conform SamMobile. În calitate de om de știință la Samsung Research din 2018, a oferit consultări cu privire la strategia AI a Samsung Electronics în cercetarea avansată. Seung a ajutat compania să înființeze centre AI globale și să angajeze talente AI din întreaga lume.

La urma urmei, electronica de consum beneficiază de tehnologiile AI de ceva vreme, inclusiv cele realizate de Samsung. Cu toate acestea, promovarea Dr. Seung este oarecum o surpriză, nu este un veteran al gigantului tech angajându-se la Samsung în urmă cu doi ani. Dr. Sebastian Seung a ocupat funcția de cercetător-șef la Samsung Research din 2018 iar noua sa promovare fiind în final una logică

Dintre cei peste 1.000 de directori la Samsung Electronics, doar 14 dețin titlu de președinte. Acest lucru face ca numirea laureatului Harvard, Dr. Sebastian Seung ca președinte al Samsung Research, să fie și mai inedită.

Harvard University a fost fondată în 1636 și are sediul în orașul Cambridge, Massachusetts, SUA. Dintre studenții Harvard 8 au ajuns președinți americani, peste 30 șefi de stat în alte țări, 188 miliardari, 160 de premianți Nobel, 14 câștigători ai premiilor Turing și 10 ai premiului Oscar.

Samsung se aștepta ca Seung să contribuie la îmbunătățirea inițiativei de inovare a companiei cu cercetători de talie mondială, bazată pe experiența sa în mediul academic, capacitatea de cercetare excepțională și rețeaua extinsă de instituții de cercetare.

Samsung Research a condus recent cele mai multe dintre eforturile companiei în lupta împotriva pandemiei actuale. Pe lângă expertiza tehnică și diverse inițiative, Samsung Research a produs și câteva instrumente practice pentru acest lucru. A fost lansată o aplicație educațională pentru smartwatch-uri, destinată să ajute utilizatorii să învețe și să respecte igiena.