LG Electronics vrea să renunțe la smartphone-uri, nu sunt rentabile

612
LG vrea sa renunte la smartphone
Sursa Foto: via koreatimes.co.kr

Sigur că suntem fani Samsung și ne interesează în primul rând dispozitivele Samsung și tot ce altceva produce compania. În prim plan sunt smartphone-urile, tabletele și dispozitivele purtabile. Dar, în acest timp mai tragem cu ochiul și la alte companii concurente Samsung de pe piață. În special tot la marii producători de smartphone-uri. Acum avem o veste nu tocmai bună despre LG Electronics, conaționala Samsung.

Aparent, gigantul coreean de electronice LG Electronics a decis să nu mai vrea să se implice pe piața smartphone-urilor. Anunțul de ieșire din această zonă de afaceri ar trebui să aibă loc în săptămâna viitoare. După cum relatează mai multe surse sud-coreene preluate de WinFuture, LG a luat decizia de a ieși de pe piața smartphone-urilor. Potrivit surselor din zonă, după o deliberare amplă, LG a decis să nu mai investească în smartphone-uri.

Concurentul Samsung pe piața din Coreea, LG Electronics se retrage

LG a încercat recent să se separe de divizia sa de produse de comunicații mobile și să o vândă. Planurile companiei au eșuat, deși se spune că au avut loc negocieri cu mai multe părți interesate. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la nici un acord.

Un anunț oficial privind ieșirea LG din vânzările de smartphone-uri este programat în zilele următoare. Au mai fost șoapte pe la colțuri în ultimul timp (de câteva luni) că LG își ia adio de la afacerea cu smartphone-uri. Grupul sud-coreean nu a avut profit din smartphone-uri din 2015, dar a suplinit aceste pierderi din profitul celorlalte divizii ale sale. Acum se pare că paharul s-a umplut!

LG Electronics este o companie multinațională sud-coreeană cu sediul în Seul. A fost fondată în 1958 ca GoldStar. În februarie 1995 a devenit Lucky-Goldstar și apoi în cele din urmă LG Electronics. Are peste 80.000 de angajați în 119 filiale din întreaga lume.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a dorit să confirme că LG iese de pe piața smartphone-urilor. Toate opțiunile sunt deschise în prezent înainte ca planurile ulterioare pentru această parte a grupului să fie anunțate oficial. În prezent, LG câștigă bine, dar numai în celelalte domenii de activitate. Cererea pentru produse LG cum ar fi televizoare și alte dispozitive electronice a crescut ca urmare a pandemiei de coronavirus. Nici aici nu este la nivelul Samsung, dar are profit.

LG este implicat pe piața smartphone-urilor și a telefoanelor mobile de mulți ani. Compania a avut succese remarcabile cu dispozitive precum LG G2 și LG G3. Cu toate acestea, de la LG G4 încoace, compania nu a prea mai avut succes pe piața telefoanelor, motiv pentru care au încercat recent să atragă atenția cu design-uri mai neobișnuite, cum ar fi LG Velvet și LG Wing.