Samsung TV vs LG Electronics TV: ce marca este cea mai bună?

3696
Samsung vs LG TV ce marca TV este cea mai buna
Sursa Foto: Samsung

Mai multă lume vrea să aleagă între un televizor Samsung și unul LG, cele mai mari companii de pe piață. Dacă nu știți care dintre aceste două mărci de top este cea mai potrivită vă ajutăm în rândurile de mai jos. În acest fel puteți lua decizia corectă care să corespundă nevoilor, bugetului și – cel mai important – gusturilor dvs.

În fiecare an, atât Samsung, cât și LG lansează pe piață noi serii de televizoare inteligente. Cu fiecare nouă versiune primim ecrane mai mari, imagini mai bune și procesoare revizuite care aduc noi experiențe de vizionare. Dar, când vine vorba de televizoarele Samsung vs. LG, care televizor ar trebui să alegeți?

Majoritatea televizoarelor de ultimă generație de la Samsung și LG arată în mare măsură la fel la prima vedere. Sigur, unele sunt mai mari sau mai subțiri decât altele, cu unele ușoare diferențe de putere și caracteristici. Dar este adesea greu să se facă diferența între două modele. În ultimul timp LG, cât și Samsung au experimentat noi factori de formă pentru televizoarele lor de ultimă generație, care fac ca unele dintre televizoarele lor să iasă în evidență față de altele.

Samsung TV vs LG TV: care merită cumpărat?

Dar chiar dacă evaluați avantajele și dezavantajele celor mai recente televizoare atât de la Samsung, cât și de la LG, la sfârșitul zilei poate fi totuși o provocare să vă dați seama ce face cu adevărat unul diferit sau mai bun decât altul.

Ceea ce diferențiază Samsung și LG de restul este amploarea lor. Sunt cei mai mari vânzători de televizoare din întreaga lume. Samsung ocupă primul loc în domeniu în ultimii 15 ani! În acest fel este un pariu câștigat dacă vreți sau ați cumpărat un televizor Samsung sau unul LG. Deci, dacă nu știți ce marcă de televizor să cumpărați este logic să vă orientați inițial la acestea două.

LG Electronics este o companie multinațională sud-coreeană cu sediul în Seul. A fost fondată în 1958 ca GoldStar. În februarie 1995 a devenit Lucky-Goldstar și apoi în cele din urmă LG Electronics. Are peste 80.000 de angajați în 119 filiale din întreaga lume.

Dacă doriți un televizor de la una dintre cele mai mari mărci de televizoare, acest ghid TV Samsung vs LG, prin intermediul TechRadar, ar trebui să vă ajute să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la care este potrivit pentru dvs. Dacă ajungeți la sfârșit și știți spre ce marcă doriți să vă orientați, dar nu pentru ce televizor specific, acum este alegerea voastră.

Samsung vs LG TV: prezentare generală

Să începem cu elementele de bază. Samsung și LG sunt doi producători de tehnologii la scară largă care vând televizoare inteligente atât la prețuri ridicate, cât și la prețuri mici, deși au tehnologii de panou oarecum diferite pentru o serie de seturi de ultimă generație.

Ambii sunt producători sud-coreeni care vând televizoare la nivel global. Cele două companii sunt prezente și în SUA – spre deosebire de Panasonic sau Philips, care nu au licențe în America de Nord.

Este greu de comparat prețurile, având în vedere câte televizoare lansează Samsung și LG în fiecare an. Cele două companii au televizoare LED începând de 32 de la inch (81,28 centimetri), până la dimensiuni foarte mari cu rezoluție 4K sau 8K și prețuri de speriat. Asta înseamnă că orice dimensiune, formă, rezoluție, buget sau moft este acoperit.

Samsung și LG se luptă, de asemenea, pe piața extrem de competitivă a smartphone-urilor. Ambele produc telefoane Android, dar și aici Samsung este cel mai tare de pe piață.

Sistemul de operare Samsung vs. LG: Tizen vs. WebOS

Atât Samsung, cât și LG folosesc propria lor platformă inteligentă (sistem de operare) și fiecare are propria sa aromă.

LG Electronics folosește din 2014 sistemul de operare WebOS. Interfața folosește o bară de meniu orizontală pentru aplicații, servicii de streaming și intrări utilizate în mod obișnuit, cu destinație de plasare personalizabilă, astfel încât să puteți alege unde aplicațiile dvs. preferate să stea pe tabloul de bord. Cel mai recent software WebOS 4.5 aduce, de asemenea, meniuri secundare care apar atunci când treceți peste pictograma unei aplicații.

Platforma Samsung Tizen nu diferă enorm prin aspectul său, deși nu are un algoritm de căutare la fel de impresionant ca software-ul ThinQ AI al LG.

Dar ce se întâmplă cu asistenții vocali? Seriile OLED și Super UHD de la LG Electronics vin cu Asistentul Google încorporat. Sunt și unele compatibilități limitate cu dispozitivele controlate de Alexa. Samsung folosește propriul său asistent Bixby (nu este mai bun), deși numai pentru seturile mid-range sau premium. Samsung are și opțiunea de a folosi Google Assistant sau Alexa prin dispozitive terțe.

QLED sau OLED?

Piața de televizoare premium de astăzi este împărțită în două tehnologii de ecran: OLED și QLED. Ultimul este practic un ecran LED-LCD cu puncte cuantice. Samsung merge pe tehnologia QLED, în timp ce LG Electronics pe OLED.

OLED, care înseamnă „diodă emițătoare de lumină organică”, este un ecran care poate emite propria lumină. Acest lucru permite fabricarea de ecrane subțiri strălucitoare și posibilitatea de a controla luminozitatea pixelilor individuali. OLED-urile sunt cunoscute pentru culorile lor vibrante, nivelurile de negru profund, dar au luminozitatea generală scăzută. Toate ecranele OLED sunt fabricate de LG Display, deci chiar dacă aveți un Sony OLED în casă, aveți un LG.

QLED, pe de altă parte, este o tehnologie proprietară dezvoltată de Samsung. QLED folosește un filtru de puncte cuantice pentru a spori culoarea și contrastul și are o serie de zone de estompare pentru a varia luminozitatea pe ecran – mai degrabă decât să poată face acest lucru cu fiecare pixel individual. Televizoarele QLED sunt, de asemenea, mult mai luminoase decât OLED-urile (mii de niți față de sute) și au atât imagini mai luminoase și mai întunecate. Fiecare companie susține că tehnologia sa este cea mai bună, dar totuși tehnologia QLED este superioară.

Ambele tehnologii se îmbunătățesc tot timpul. În timp ce unii se plâng de ieșirea slabă a OLED-ului în comparație cu QLED-urile, noua funcție a senzorului de lumină LG Electronics este setată pentru a calibra luminozitatea și setările de imagine ca răspuns la nivelul de lumină ambientală din cameră. Samsung și-a îmbunătățit ecranele pentru jocuri în 2019 cu noua sa tehnologie Ultra View Angle.

Samsung TV vs LG TV: pe care ar trebui să alegi?

Ambele companii au un format ușor diferit pentru gama dinamică ridicată (HDR). LG încorporează Dolby Vision în gama sa premium de OLED-uri și Super UHD-uri, în timp ce Samsung merge pe HDR10+ pentru televizoarele sale premium.

Ambele formate folosesc ceea ce se numește metadate dinamice pentru a adapta ieșirea televizorului în funcție de conținutul afișat. În acest fel la scenele întunecate sau bine iluminate variază nivelurile de luminozitate, contrast și procesare a imaginilor în consecință. Dolby Vision are o gamă de culori pe 12 biți în loc de 10 biți la HDR10+.

Samsung este liderul pieței în ultimii 15 ani consecutivi și ar putea consolida această poziție cu următoarele televizoare QD-OLED. Pe de altă parte, introducerea de către LG a dimensiunilor de 48 de inch (121,92 centimetri) pentru televizoarele OLED ar putea mânca din cota Samsung de televizoare mid-range atunci când vor fi lansate anul acesta. Ambele companii se concentrează pe tehnologiile lor actuale de afișare și nu vor înceta să meargă pe noile televizoare pe care le aduc în prezent pe piață.