Compania Samsung nu a menționat încă data exactă pentru începerea programului beta Android Pie la Galaxy S9. În schimb, gigantul tech a dezvăluit că programul beta pentru Linux pe Samsung DeX va începe săptămâna viitoare, conform SamMobile. Linux pe Galaxy a fost anunțat la începutul acestui an. Este considerat de Samsung ca o modalitate pentru dezvoltatori de a lucra mai mult în mișcare utilizând Samsung DeX. Acum Samsung face înscrieri pentru programul Linux beta pe site-ul oficial al Linux și pe site-ul DeX.

Dezvoltatorii care participă la SDC 2018 pot încerca Linux pe DeX la standul dedicat și vor putea accesa programul beta din 12 noiembrie. Opțiunea de înregistrare pentru program va fi disponibilă până în 14 decembrie 2018. Aplicația Linux pe DeX acceptă Ubuntu 16.04 LTS și necesită cel puțin 8 GB de spațiu de stocare și 4 GB de memorie RAM. Cea de-a doua cifră sugerează că încă ar putea ajunge și pe telefoanele emblematice ceva mai vechi. Ubuntu 16.04 LTS este o versiune personalizată pentru DeX realizată în parteneriat cu Canonical. Canonical Ltd., este o companie de software, producătorul și distribuitorul Ubuntu Linux.

Linux pe DeX necesită momentan un smartphone Note 9 sau Galaxy Tab S4

Și alte aplicații Linux pot funcționa, deși Samsung nu oferă suport oficial pentru acestea. Linux pe DeX va necesita, de asemenea, fie Samsung Galaxy Note 9, fie tableta Galaxy Tab S4. Nu știm momentan dacă Galaxy S9, Galaxy Note 8 sau Galaxy S8 vor primi în cele din urmă aplicația.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Canonical Ltd. este o companie privată de software pentru calculatoare, înființată în 2014 în Marea Britanie. A fost fondată de către antreprenorul sud-african Mark Shuttleworth, pentru a comercializa suportul comercial și serviciile conexe pentru Ubuntu. Canonical are angajați în peste 30 de țări și birouri în Londra, Austin, Boston, Shanghai, Beijing și Taipei.[/vc_message]

Linux pe DeX va funcționa printr-o aplicație instalată în Galaxy Note 9 și Galaxy Tab S4, dar rămâne de văzut dacă va fi experiența Ubuntu completă sau una limitată. Prin Samsung DeX, puteți conecta un monitor, mouse și tastatură la telefon și îl puteți folosi ca un computer desktop – în timp ce executați aplicații desktop Linux.