Live Translate din suita Galaxy AI va traduce în timpul apelurilor WhatsApp

69
Live Transalte WhatsApp
Sursă foto: AndroidCentral

Seria Galaxy S24 a fost lansată la începutul acestui an cu Galaxy AI, o suită de funcții bazate pe inteligență artificială. Aceste funcții îi ajută foarte mult pe utilizatori să-și îmbunătățească viața de zi cu zi. Una dintre aceste funcții este Live Translate, un instrument de traducere a limbii în timp real pentru apelurile vocale. Potrivit unei noi informații, Galaxy AI va efectua traducerea limbii pentru apeluri WhatsApp.

Recent compania Samsung a anunțat că va aduce Live Translate în aplicațiile terțe. Dar, funcția va fi în curând compatibilă cu WhatsApp, cea mai populară aplicație de mesagerie și apelare instantanee din lume. Cunoscutul Ice Universe a dezvăluit că traducerea limbii în timpul apelurilor WhatsApp va ajunge în curând pe telefoanele Galaxy compatibile. Galaxy AI ar putea aduce traducerea limbii pentru apeluri WhatsApp cu One UI 6.1.1.

Această compatibilitate ar putea fi anunțată în timpul următorului eveniment Samsung Galaxy Unpacke de mâine. La acest eveniment, Samsung va anunța telefoanele pliabile Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6. Ambele telefoane vor rula cu noua interfață One UI 6.1.1 din cutie. Potrivit SamMobile, funcția Live Translate pentru apelurile vocale WhatsApp ar putea debuta cu noua versiune a One UI.

Pe telefoanele compatibile, funcția Live Translate funcționează pe dispozitiv. Asta înseamnă că datele dvs. sunt procesate local pe telefon. Datele nu sunt trimise către servere, deci rămân în siguranță și private. Pe lângă WhatsApp, Samsung ar putea aduce această funcție și în Google Meet și WeChat. Cu toate acestea, trebuie să așteptăm anunțul oficial pentru acest lucru.

Cea mai veche traducere cunoscută dintr-o limbă în alta a fost în Mesopotamia, unde Gilgamesh (poem sumerian) a fost tradus în chineză. Alte traduceri antice au fost făcute de călugării budiști care au tradus texte indiene în chineză.

Samsung oferă, de asemenea, traducere în timp real în aplicația Mesaje și aplicații de mesagerie terță parte (inclusiv WhatsApp) pe dispozitivele care dispun de Galaxy AI. Compania a dezvoltat, de asemenea, modul Interpret pentru cazurile când conversați cu oameni față în față. Și Interpreter va beneficia de mai multe îmbunătățiri cu viitoarea interfață One UI 6.1.1. Cu toate aceste funcții de traducere a limbii, Samsung dorește să reducă barierele lingvistice și să îmbunătățească comunicarea între oameni.