Logo-ul Samsung UTG brevetat pentru ecranul lui Galaxy Z Flip

635
Sursa Foto: letsgodigital.org

Numărătoarea inversă a început și în mai puțin de două săptămâni, Samsung „Galaxy Unpacked” va fi organizat în San Francisco. Desigur, în timpul evenimentului vor fi în centrul atenției noile smartphone-uri din seria Galaxy S, care în acest an vor consta din trei modele Galaxy S20. În plus, gigantul tech va lansa cel de-al doilea smartphone pliabil, Samsung Galaxy Z Flip. Acesta are un design clamshell și ecran din sticlă UTG.

Noul telefon pliabil Galaxy Z Flip primește un ecran extrem de rezistent la zgârieturi, din sticlă foarte subțire, UTG – Ultra Thin Glass. Încă de anul trecut au fost zvonuri, am scris și noi pe site, că acest telefon pliabil – cunoscut atunci ca Galaxy Fold 2 – va avea un ecran Ultra Thin Glass (UTG). Aceste informații au fost ulterior confirmate din mai multe surse. Aceasta este poate cea mai importantă îmbunătățire la ecran în comparație cu originalul Galaxy Fold. Fold-ul a fost prevăzut cu un ecran de plastic polimeric care se zgârie relativ rapid. Folosind un ecran ultra-subțire din sticlă (UTG), rezistența acestuia este considerabil crescută.

Galaxy Z Flip primește un ecran flexibil UTG mult mai rezistent

La 30 ianuarie 2020, Samsung Electronics a depus sigla UTG la EUIPO (Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene). Logo-ul este format din litere negre groase, cu partea inferioară a literei G afișată în albastru. Acest lucru a fost făcut în așa fel încât să se amintească imediat de un afișaj pliabil.

Faptul că Samsung a înregistrat acum și un logo pentru UTG indică faptul că acesta este într-adevăr foarte important pentru Galaxy Z Flip. Este evident că viitoarele telefoane pliabile de la Samsung vor folosi și ele această tehnologie de afișare. Samsung va lansa un alt telefon pliabil în a doua jumătate a anului 2020, eventual un Galaxy Fold 2.

Cel mai vechi obiect de sticlă care a putut fi datat, este un potir care poartă numele faraonului Tutmes al III-lea. Se găsește la Muzeul Artei Egiptene din Munchen. Cel mai mare producător de sticlă din lume este compania Saint-Gobain din Franța, urmată de Corning Inc. din SUA.

Deși sticla este greu de îndoit, Samsung a dezvoltat un ecran flexibil UTG – Ultra Thin Glass. Aceasta are mai puțin de 100 micrometri (µm) grosime, posibil chiar un afișaj de 30 µm. Ecranele UTG arată mai bine și sunt, de asemenea, mult mai rezistente la zgârieturi. Cu toate acestea, există și un dezavantaj, deoarece este mai dificil de produs și, în plus, este mai scump.

Samsung Galaxy Z Flip la vânzare din 14 februarie

În ciuda prețului mai ridicat al costurilor, se presupune că Z Flip va fi considerabil mai ieftin decât Galaxy Fold. Conform tuturor informațiilor telefonul rabatabil va avea un preț de aproximativ 1.500 €. Acest preț este cu aproximativ 500 € mai mic decât fratele său mai mare dar, în același timp mai bine dotat.

Mai mult, știm deja că smartphone-ul pliabil poate fi cumpărat începând cu 14 februarie. Asta ar însemna că Z Flip va fi în magazine mai devreme decât telefonul pliabil Motorola RAZR. Lansarea va avea loc pe 11 februarie, când Samsung va dezvălui, fără îndoială, toate detaliile lui Galaxy Z Flip. Evenimentul poate fi urmărit printr-un stream live, care începe la 21:00 ora României.

SURSĂLetsgoDigital