Câteva lucruri care au devenit inutile grație smartphone-urilor

1407

În ciuda dimensiunii lor mici, smartphone-urile sunt dispozitive din ce în ce mai puternice iar posibilitățile și utilitățile oferite de telefoanele mobile sunt în creștere, atât de mult încât unele accesorii cândva populare au devenit inutile. Vă prezentăm câteva dintre aceste lucruri care au făcut parte și mai fac deocamdată din viața noastră, dar care încep să devină inutile după pătrunderea în viața noastră a smartphone-urilor.

Smartphone-urile ne-au schimbat viața, este o realitate de necontestat. Nu de mult timp în urmă am purtat sau am avut fiecare mai multe accesorii, fiecare oferind o anume funcționalitate funcționalitate, toate aceste caracteristici sunt acum centralizate într-un singur loc – în  smartphone-urile noastre.

Iată câteva exemple de gadget-uri înlocuite de actualele smartphone-uri.

  • Ceasurile.

În trecut, toată lumea și-a privit ceasul. Fie că era analogic sau digital, ceasul era un accesoriu indispensabil pentru viața de zi cu zi. Aproape toată lume știa cât este ora consultându-și ceasul sau în cel mai rău caz întrebând un trecător. Astăzi, o simplă privire pe ecranul smartphone-ului face posibilă cunoașterea orei exacte în toate colțurile lumii, iar ceasurile devin tot mai mult un accesoriu de modă, pur decorativ. În cele din urmă, este posibil ca ceasurile să revină la modă cu noile smartwatch-uri, dar pentru moment, ceasurile conectate au un succes moderat în rândul publicului larg.

  • GPS-ul.

Acum câțiva ani, GPS-ul a fost considerat un accesoriu de ultimă oră. Instalarea unui GPS (Global Positioning System) în mașină a fost un privilegiu rezervat entuziaștilor de înaltă tehnologie și celor mai norocoși. Ceilalți trebuiau să se bazeze pe vechea hartă tipărită pe hârtie, pe indicatoare rutiere sau pe propriul lor simț al direcției pentru a străbate drumurile.

Pentru o perioadă scurtă de timp, GPS-ul a devenit important, dar nu a rezistat. Din motive întemeiate, telefoanele inteligente au făcut ca aceste dispozitive să devină „învechite„. Orice utilizator de smartphone poate instala o aplicație mobilă GPS și să-și conecteze telefonul la tabloul de bord al mașinii pentru a fi ghidat practic în toată lumea. Chiar liderii din industrie, cum ar fi Navigon, se concentrează acum pe dezvoltarea de aplicații pentru mobile.

  • Radioul.

Tot mai puțină lume mai folosește astăzi radioul. În afară de fanii accesoriilor de epocă, majoritatea oamenilor se bazează pe smartphone-urile lor pentru a asculta formația lor preferată sau ultimele știri în FM. Acum smartphone-ul ne permite să ascultăm posturi de radio din întreaga lume, în format digital, cu o calitate excelentă a sunetului. Cândva radiourile portabile erau la modă dar acum acest accesoriu este un obiect căutat doar de colecționari, prin urmare, un pic de prisos.

  • Aparatul de fototografiat.

Un alt accesoriu utilizat de multe persoane a fost aparatul de fotografiat. La început cu role de film și în ultimul timp aparate foto digitale, aproape toată lumea avea o cameră digitală. Aceste gadget-uri de înaltă tehnologie au fost indispensabile pentru vacanțe și excursii iar unii nu au ezitat să-și cheltuiască mulți bani pentru aparate scumpe pentru a putea imortaliza cele mai frumoase amintiri. Astăzi, smartphone-urile sunt echipate cu camere din ce în ce mai puternice, iar majoritatea oamenilor sunt mulțumiți de asta. Foarte mulți utilizatori de telefoane atunci când cumpără nou telefon, pun performanțele aparatului foto pe primul plan. Telefoanele au, de asemenea, avantajul de a ne permite să trimitem fotografiile direct pe rețelele sociale și tuturor prietenilor. În zilele noastre, numai entuziaști autentici și fotografii profesioniști investesc într-un aparat de fotografiat.

  • Playere MP3

Recent am fost foarte bucuroși să ascultăm 128 MB de muzică folosind un player MP3. A fost libertatea, a fost magia tehnologiei. În zilele noastre, plimbarea cu un player MP3 probabil vă face ridicol.

Smartphone-urile oferă o cantitate masivă de spațiu de stocare internă, extensibilă cu carduri microSD și este posibilă stocarea unei cantități de muzică suficietă pentru orice fan amator de muzică. În plus, serviciile de streaming precum Spotify au succes fenomenal, iar fișierele MP3 devin învechite.

  • Ceasul desteptător.

Cândva a fost cel care primea un pumn dimineața, cu riscul să-l stricăm, atunci când ne trezea amintindu-ne că este timpul să ne ridicăm din pat și să mergem la muncă. Acum gata și cu el! Astăzi, funcția de alarmă a smartphone-urilor a făcut aceste gadget-uri cu farmecul lor să devină complet învechite.

Cu toate acestea, dacă avem în vedere prețul unui telefon sau mai ales a unui smartphone, nu știm câți mai îndrăznesc să mai ia la pumni aceste noi și inteligente „ceasuri deșteptătoare.

Am enumerat doar câteva lucruri care și-au pierdut utilitatea din cauza apariției telefoanelor inteligente. Sigur mai sunt și altele, dăm ca exemplu doar cardul de cumpărături folosit acum de aproape toată lumea, cel mai probabil va fi înlocuit în scurt timp de plățile cu telefonul mobil. Samsung Pay dar și alte sisteme de plată cu smartphone-ul duc treptat la înlocuirea cardului bancar clasic.

Lumea se schimbă tot mai repede și mai repede, nimic și nimeni nu oprește această cursă nebună a progresului tehnologic. Probabil copiii noștri nu vor cunoaște niciunul dintre accesoriile menționate în această listă, mai sunt și altele, le vor vedea doar în muzee și le va fi dificil să le înțeleagă utilitatea.

SURSĂPhoneAndroid