Cum să utilizați lumina inteligentă pe ecran la Galaxy S20, S20+ și Ultra

3509
Sursa Foto: phonearena.com

Samsung continuă să ne surprindă cu fiecare ocazie când lansează un nou smartphone. Nu mai vorbim când este vorba despre unul high-end și seria Galaxy S sau Galaxy Note. Într-o schimbare drastică față de seria Galaxy S9, Galaxy S10 a venit cu o margine de sus și mai subțire, cu o gaură în superbul ecran Dynamic AMOLED. Dar, spre surprinderea mai multor cumpărători de Galaxy S10, lumina LED care ne-a adus notificări vizuale despre starea de încărcare sau apeluri și mesaje pierdute în Galaxy S9, a dispărut. A apărut pe seria Galaxy S20!

Da, a există o animație și un sunet în jurul zonei camerei frontale. Dar ea apare atunci atunci când folosiți recunoașterea feței, dar nu servește în mod implicit pentru alte scopuri de notificare. În cele din urmă, Samsung și-a actualizat aplicația Good Lock cu pluginul Edge Lighting+. Aceasta preia soluții terțe precum Holey Light sau aplicațiile ARC Lighting din Play Store. Aceste soluții au proliferat ca soluții stopgap pentru notificări vizuale.

Notificări cu lumina inteligentă pe Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra

Cu noile smartphone-uri din seria S20, Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra, gigantul tech a introdus o nouă soluție de anunțare a notificărilor prin lumină, numită Edge Lighting. Această Edge Lighting duce acest gen de notificări luminoase la un alt nivel, conform PhoneArena. Nu mai este nevoie să căutați accesorii suplimentare sau soluții terțe de la diferiți dezvoltatori.

Iată cum să porniți și să setați lumina de notificare pe Galaxy S20 / S20+ și Ultra:

  • Din Setări – Settings (pictograma aplicației ca o roată dințată), atingeți Afișaj – Display >> Ecran Edge – Edge screen >> Iluminare Muchie – Edge Lighting.
  • Atingeți Stilul iluminat – Lighting style pentru a personaliza culoarea, efectele, lățimea, transparența și durata iluminării pentru Iluminare Muchie – Edge Lighting.
  • Atingeți Adăugare cuvânt cheie – Add keyword pentru a configura un efect de iluminare inteligent declanșat de un text specific în titlurile și corpul de notificare.
  • Atingeți Afișare Iluminare Muchie – Show Edge Lighting pentru a alege dacă înlocuiește ferestrele de notificare atunci când ecranul este pornit / oprit / ambele.
  • Atingeți Alegeți Aplicații – Choose Apps pentru a alege acele aplicații care pot activa Iluminarea Muchie atunci când primești o notificare.
  • Atingeți Terminat – Done când ați terminat.

Acum poți declanșa o lumină roșie de notificare care se desfășoară în jurul găurii de la seria Samsung Galaxy S20 când există cuvântul „coronavirus” menționat în alertele Facebook Messenger, WhatsApp sau Gmail. În concluzie este o caracteristică foarte faină, care sperăm să o primim și pe seria Galaxy S10 cu o actualizare.