Magician 6.0 un software pentru gestionarea datelor pe SSD-uri

1325
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Cu Magician 6.0, Samsung a introdus o nouă versiune de software pentru optimizarea SSD-urilor de consum intern. Pe lângă o interfață de utilizator reproiectată, Magician 6.0 include, de asemenea, noi caracteristici, cum ar fi o scanare de diagnostic și PSID-Revert. Drept urmare, utilizatorii cresc fiabilitatea și performanța SSD-ului lor și își gestionează datele mai rapid și mai ușor.

Software-ul de management al SSD, Magician 6.0, este acum disponibil pentru a sprijini toate SSD-urile interne ale Samsung, de la seria 470 până la actualul 970 EVO Plus. Printre altele, noul software arată perioada de garanție rămasă și starea tehnică, astfel încât utilizatorii să poată evalua în mod obiectiv performanța. Magician 6.0 arată viteza de citire și scriere și oferă informații despre potențialul de optimizare și actualizările actuale.

Magician 6.0 ajută la gestionarea și optimizarea SSD-urilor interne.

În plus, software-ul Magician 6.0 oferă o serie de alte funcții noi. Testarea integrității și LBA (Logical block addressing) verifică un instrument de diagnostic pentru erori sau anomalii în înregistrările de pe SSD – și le corectează, dacă este necesar. Scanarea scurtă de 1 GB durează aproximativ 20 de secunde. Scanarea completă de 1 TB durează aproximativ 40 de minute. Astfel de verificări prelungesc durata de viață a SSD-ului și îi optimizează performanțele.

SSD (acronim pentru solid-state drive) este un tip de dispozitiv care utilizează circuite integrate ca memorie, în loc de plăci sau discuri magnetice de hard disk-uri convenționale (HDD). SSD-ul bazat pe memoria flash, a fost inventat de Fujio Masuoka la Toshiba în 1980 și comercializat de Toshiba în 1987.

Una dintre cele mai rafinate caracteristici ale Samsung Magician este RAPID Mode. Acesta reușește să crească performanța SSD-ului folosind până la 1 GB DRAM ca memorie cache pentru date „la cald”. Funcția inclusă de Samsung, SecureErase poate șterge complet datele de pe unitate în mai puțin de 1 minut.

Magician 6.0 include, de asemenea, instrumente de protecție a datelor, cum ar fi unitatea criptată. Acest lucru permite verificarea setărilor curente de securitate ale SSD-ului și, dacă este necesar, modifică acest lucru. De asemenea, asigură criptarea datelor private și sensibile. Dacă parola este pierdută, funcția de revenire PSID (Page Scoped ID) recent integrată oferă o cale de ieșire, conform NewsSamsung. Utilizatorul poate reseta SSD-ul la setările din fabrică pentru a avea din nou acces la unitate. Atenție: toate datele despre aceasta vor fi șterse în timpul acestui proces.