Samsung face mai greu de activat din greșeală butonul Bixby pe Note 9

1296

Samsung caută permanent o serie de modalități de a îmbunătăți asistentul său inteligent Bixby. Acesta îi calcă pe nervi pe unii utilizatori ai phablet-ului Galaxy Note 9. Acești utilizatori văd asistentul inteligent Bixby mai degrabă o caracteristică a telefonului decât un lucru util. Butonul dedicat „infamului” asistent este acolo și, cel mai rău, imposibil de dezactivat.

În Note 9, butonul dedicat lui Bixby se află chiar sub butoanele de volum. Fără îndoială, butoanele de volum primesc zilnic numeroase clik-uri. Conform PhoneArena, multe din ele, bineînțeles neintenționat, îl gâdilă la sentiment și pe Bixby. Dacă este ceva ce va face pe acești utilizatori să se simtă mai bine, acest lucru este o mică actualizare de software pentru Bixby. Aceasta va face ceva mai greu să activați din greșeală asistentul Bixby, pe cel mai recent telefon high-end al companiei.

După prima actualizare de a dezactiva Bixby, Samsung vine acum cu alta

Samsung a trimis nu de mult o actualizare pentru a putea dezactiva butonul Bixby din setări. Acum vine cu altă mișcare. Samsung oferă utilizatorilor o nouă modalitate de a dezactiva Bixby pe Galaxy Note 9. După actualizarea Bixby din meniul propriu de setări, veți observa o nouă opțiune „Buton Bixby” care oferă două opțiuni. Puteți să-l activați pe Bixby ca mai înainte, apăsând o singură dată pe acea tastă foarte sensibilă de pe partea laterală sau alegeți ca activarea să se poată lansa numai după o dublă apăsare.

Probabil, raționamentul din spatele acestui lucru este de reduce activarea lui Bixby cu o singură apăsare. Samsung speră ca prin acest lucru problema pornirilor accidentale ale asistentului vocal să se rezolve.

Bixby, asistentul virtual inteligent a lui Samsung a fost anunțat pe 20 martie 2017. Acesta a fost introdus pe Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+, precum și pe Samsung Galaxy Tab A cu ocazia evenimentului Samsung Galaxy Unpacked 2017. Bixby are trei părți, Bixby Voice, Bixby Vision și Bixby Home.

Din păcate, nu există încă opțiunea de a dezactiva complet butonul. Cu dispozitivele Samsung anterioare, aceasta a fost o modalitate foarte bună de a evita declanșarea accidentală de la Bixby. Cu toate acestea, Samsung a decis să elimine această opțiune din Galaxy Note 9.

Pentru a putea instala noua opțiune cu dublă apăsare pentru butonul Bixby, va trebui să vă asigurați că Bixby este actualizat. Pentru a face acest lucru, mergeți la Setări, apoi pe Despre Bixby și apăsați Actualizare.

Nu știm dacă această idee a companiei Samsung de a lăsa utilizatorii de Note 9 să „dezactiveze” butonul Bixby este bună. Dar este cu siguranță o schimbare binevenită pentru mulți utilizatori care din greșeală pot declanșa neintenționat Bixby Voice.