Samsung a solicitat numele de marcă „Samsung Buds” în UE

1107
În Uniunea Europeană, Samsung a depus o cerere pentru rezervarea denumirii „Samsung Buds” ca marcă comercială. Conform GalaxyClub, se pare că gigantul tech sud-coreean dorește să ofere căștilor sale un nume clar și distinctiv. Samsung oferă căști de o calitate foarte bună cu telefoanele sale smartphone de ultimă generație, cum ar fi Galaxy S9 și Galaxy Note 9. Dar, chiar dacă este scris AKG pe ele cu litere mari, nu este foarte clar cum se numesc oficial. Pe lângă numele EO-IG955, mai degrabă un număr de model care nu este atrăgător, Samsung le numește „Căști intraauriculare reglate de AKG”. Numele AKG, desigur, are greutate dar le trebuie și un nume. Prin urmare Samsung a trecut la treabă și a rezervat denumirea de „Samsung Buds” la EUIPO.
Samsung Buds – Muguri, posibil să înlocuiască Gear IconX
La sfârșitul săptămânii trecute, Samsung Electronics a depus o cerere de marcă în Uniunea Europeană pentru denumirea „Samsung Buds”, la EUIPO – European Union Intellectual Property Office. „Muguri” nu este un nume spectaculos, ci un nume logic pentru căști, mai ales dacă ne uităm la tendința actuală de pe piață. Dacă acest lucru înseamnă că Samsung intenționează să lanseze o nouă serie de căști sub acest nume, nu știm în prezent. Compania sud-coreeană are deja căști fără fir sub brandul Gear Icon. Este posibil ca Samsung Buds să fie noua denumire care va înlocui Gear Icon? Nu știm. Poate fi un nou viitor nume de marcă pentru căști wireless Samsung dar, un nume distinct care nu va avea nimic de a face cu Gear Icon. Redenumirea acestor căști ca Samsung Buds are sens, dar nu suntem siguri care este motivul din spatele acestei cereri de marcă. Poate Samsung intenționează să lanseze un produs similar alimentat de Bixby? Din nou, nu știm cu siguranță, dar este o posibilitate având în vedere eforturile companiei de a pune Bixby peste tot.

AKG AcousticsAkustische und Kino-Geräte Gesellschaft m.b.H. – este fondată în 1947 în Austria. Este o firmă producătoare de microfoane, căști, sisteme audio wiereless și accesorii pentru aparate profesionale. În 2010, compania a primit prestigiosul premiu Grammy. AKG este deținută de Samsung Electronics.

Posibil să vedem Samsung Buds în cutie la Galaxy S10
Numele este rezervat cam prea târziu pentru a fi folosit pentru căști în actuala generație de modele de top. Presupunem că anul viitor – de exemplu, în cutie la Galaxy S10 sau Galaxy X – vom găsi de fapt „Samsung Buds”. Nu ne așteptam la așa ceva pentru Galaxy A9 – acesta are în prim-plan camerele cvadruple. Cererea de marcă a fost depusă la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), vineri. Dacă marca comercială cu termenul generic „muguri” este acordată vom vedea în următoarele săptămâni. În timp ce toate aceste speculații pot părea incitante, merită să amintim că Samsung, la fel ca multe alte companii, rezervă numeroase nume dar, unele din ele nu vor ajunge niciodată în produse reale. Trebuie să așteptăm și să vedem dacă și când Samsung va aduce aceste „Samsung Buds” pe piață.