Viitoarea ta mașină electrică poate fi alimentată de baterii Samsung

282
Viitoarea ta masina electrică poate fi alimentata de baterii Samsung
Sursa foto: slashgear.com

Chiar dacă Samsung este un conglomerat global cunoscut pentru a produce orice, de la smartphone-uri și gadget-uri până la nave și senzori de cameră, brandul ar putea fi primul la care te gândești când te uiți la vehicule electrice – sau orice are legătură cu vehiculele electrice în general. Interesul tot mai mare pentru vehiculele electrice din întreaga lume pare să fi stârnit interesul Samsung. Compania sud-coreeană pare să fie din ce în ce mai implicată în extinderea prezenței sale în spațiul vehiculelor electrice.

Primul indiciu al noului interes al Samsung pentru vehiculele electrice a apărut la începutul acestei luni. Atunci au fost informații după ce Samsung a avut discuții cu Tesla pentru a deveni unul dintre furnizorii producătorului de vehicule electrice. Momentan nu știm încă dacă Samsung-Tesla se va concretiza, dar cel mai probabil da. Conform Sashgear, Samsung are planuri mari în ceea ce privește EV, cipurile și ecranele OLED pentru autovehicule, dar și bateriile EV. De exemplu, Samsung se află în etapele finale de a furniza companiei BMW ecrane OLED pentru un viitor sedan premium.

Samsung înființează în Malaezia o fabrică Samsung de baterii electrice

Potrivit unei recente informații de la Reuters, Samsung înființează o fabrică de 1,3 miliarde USD în Malaezia. Aici compania vrea să producă baterii cilindrice – același tip utilizat pe scară largă în vehiculele electrice. Când va fi finalizată, fabrica Samsung va deveni cea de-a doua unitate de fabricare a bateriilor Samsung din Malaezia. În acest fel fabrica va crește semnificativ capacitatea Samsung de producere a bateriilor.

Fabrica de baterii Samsung va fi construită în regiunea Seremban, situată chiar la sud de capitala Kuala Lumpur. Uzina va fi construită în etape, primele baterii urmând probabil să apară în 2024. Samsung estimează că fabrica va produce la capacitatea maximă până în 2025.

Malaezia este o țară cu un venit ridicat pe cap de locuitor (31.243$), fiind unul dintre „tigrii asiatici” datorită ritmului său de dezvoltare. Malaezia are o economie clasată pe locul trei ca mărime în Asia de Sud-Est și pe locul 33 în lume.

Samsung susține că bateriile fabricate în Malaezia vor fi folosite pentru diverse aplicații, inclusiv scule electrice și produse de micro-mobilitate. Dar, Samsung a specificat că o bună parte din aceste baterii vor ajunge pe vehiculele electrice. Filiala Samsung implicată în afacerea de producere a bateriilor se numește Samsung SDI. Compania are deja mai multe fabrici situate în țări precum Coreea de Sud, SUA, China și Ungaria.

Samsung, care a dezvoltat două tipuri de baterii cilindrice în ultimii ani, ar putea folosi această viitoare fabrică din Malaezia nu numai pentru a-și diversifica activitatea de baterii, ci și pentru a-și crește capacitatea de a produce baterii într-un ritm mult mai rapid. După estimările Samsung, compania intenționează să-și mărească capacitatea de producție de la cifra actuală de 20 PPM (parts-per-million) la peste 300 PPM. Noua fabrică din Malaezia va ajuta compania să atingă mai rapid acest obiectiv.