Samsung va furniza milioane de ecrane OLED pentru compania BMW

267
Samsung va furniza milioane de ecrane OLED pentru un compania BMW
Sursa foto: sammobile.com

Samsung Display conduce incontestabil piața globală în materie de ecrane pentru dispozitive mobile și nu numai. Acum subsidiara Samsung Electronics își face un nume și în segmentul furnizorilor de automobile. Conform informațiilor, Samsung Display a ajuns la un acord cu BMW pentru a furniza producătorului auto german câteva milioane de ecrane OLED pentru vehicule.

Samsung Display a încheiat un contract pentru furnizarea de afișaje OLED pentru noile sedan-uri de ultimă generație ale BMW, care vor fi produse în serie din 2024. Potrivit SamMobile, Samsung Display va furniza afișaje OLED pentru producția de masă a 4 milioane de vehicule BMW timp de 6-7 ani. Un oficial de la Samsung Display a refuzat să comenteze în această problemă, spunând: „nu putem confirma detaliile”. Conform surselor, aceste autoturisme BMW sunt considerate „sedan high-end”.

Pe lângă MBW, Samsung posibil să livreze ecrane și pentru Audi

Ecranele OLED destinate companiei germane vor fi fabricate la fabrica Samsung din Giheung, Coreea de Sud. Prin parteneriatul cu BMW, Samsung Display speră să reducă decalajul în acest domeniu față de rivalul local LG Display. În domeniul display-urilor auto, LG Display este lider în cota de piață. LG Display a reprezentat anul trecut 90% din cota de piață din punct de vedere al valorii ecranelor auto vândute.

În afară de BMW, se pare că Samsung urmărește să câștige și pe alți producători de mașini europeni, inclusiv Audi. Sunt informații din surse sud-coreene (ET News), că Samsung Display se află în etapele finale pentru furnizarea de ecrane OLED pentru vehiculele Audi. Anul trecut, Samsung a furnizat afișaje OLED pentru modelele Hyundai Ioniq 5.

Audi a fost fondată în 1909. Din 1964 face parte din Volkswagen Group. Lamborghini aparține de Audi din 1998 iar producătorul de motociclete Ducati din 2012. Sloganul Audi este „Vorsprung durch Technik – Progres prin Tehnologie”.

Între timp, Samsung furnizează pentru mai mulți producători auto componente EV, inclusiv baterii și cip-seturi. Deși Samsung s-a gândit să-și facă propria mașină electrică, compania a declarat recent că nu mai are astfel de ambiții. În schimb, Samsung a acceptat cu bucurie rolul de furnizor principal de componente.

În conformitate cu Omdia, valoarea pieței mondiale de ecrane OLED pentru autovehicule va crește de la aproximativ 42,91 milioane USD în 2020 la 527,43 milioane USD în 2025. Strategia Samsung Display este de a reduce decalajul față de LG Display prin atragerea unor clienți mari precum Hyundai Motor, BMW Audi, dar și a altor companii.