Când ne măsurăm temperatura cu un ceas Galaxy? Nu este deloc simplu…

2158

Foarte mulți utilizatori sunt interesați să afle dacă își pot luat temperatura corpului cu Galaxy Watch. Smartwatch-ul Samsung este adevăratul succesor al lui Samsung Gear S3. A fost lansat anul trecut și Samsung a făcut o treabă foarte bună și a îmbunătățit totul cu acest dispozitiv. De altfel, Samsung Galaxy Watch a și fost premiat la MWC Barcelona 2019, la categoria Best Wearable Mobile Technology, cu Global Mobile Awards.

Galaxy Watch a venit cu multe caracteristici noi. Samsung s-a concentrat în special pe îmbunătățirea funcțiilor de sănătate și fitness. Așa cum am spus mai sus, Samsung a adus pe Galaxy Watch aproape de perfecțiune. Actualizările semnificative au determinat pe mulți să se aștepte la faptul că ar fi posibil să se poată lua temperatura corpului cu acest dispozitiv.

Samsung Galaxy Watch nu vă poate măsura temperatura corpului!

Sună frumos și pare destul de simplu, deoarece de mai mult timp se poate măsura și monitoriza ritmul cardiac folosind un smartwatch. Temperatura corpului este totuși ceva mult mai diferit. Nu, Samsung Galaxy Watch nu vă poate măsura temperatura, conform SamMobile. Nu are hardware-ul necesar la bord care ar permite dispozitivului să facă acest lucru. Deci, în timp ce puteți face multe alte lucruri cu Galaxy Watch, verificarea temperaturii corpului nu este una dintre ele.

Altfel, este un smartwatch excelent, foarte capabil. Samsung Galaxy Watch este capabil să urmărească până la 40 de activități diferite. Se poate începe automat urmărirea a șase exerciții, cum ar fi alergarea și ciclismul în plus față de ritmul cardiac și monitorizarea diferitelor etape de somn. Există chiar și o opțiune de urmărire a nivelului stresului prin detectarea ritmului cardiac crescut de o anumită perioadă de timp. Dacă ceasul detectează acest lucru, vă va sugera să efectuați anumite exerciții, să respirați profund pentru a reduce ritmul cardiac și stresul.

Temperatura corpului de 37° C a fost stabilit în 1868 de Carl Reinhold August Wunderlich, un medic german. Acesta care a efectuat un studiu pe 25.000 de pacienţi și a fixat o temperatură de 37° C ca reper de „echilibru fiziologic” şi o temperatură de referință de 38° C, ca semn de febră.

Dar, este cu totul altceva atunci când vine vorba de a măsura temperatura corpului. Nu puteți face acest lucru pe un dispozitiv cu sistemul de operare Wear, deoarece API-ul Android de bază nu permite încă un senzor de temperatură a corpului. Galaxy Watch nu este alimentat de sistemul de operare Wear, rulează Tizen 4.0 , dar asta nu înseamnă că poate face acest lucru. Există alte lucruri care a împiedicat Samsung să ofere această funcționalitate.

Temperatura corului diferă în anumite zone și este influențată de mai mulți factori

Diferența dintre temperatura corpului și temperatura pielii trebuie de asemenea cunoscută. Prima se referă la starea fizică în care funcționează funcțiile corpului la nivelul optim. Cea din urmă este pur și simplu temperatura pielii, care se poate schimba pe baza unor factori diferiți, dintre care cea mai simplă este temperatura exterioară. Temperatura pielii crește dacă stați în soare prea mult timp, spre deosebire, de exemplu, dacă stați într-o cameră cu aer condiționat.

O altă problemă cu temperatura corpului este că poate varia de la o zonă a corpului la alta. De aceea există un nivel diferit pentru febră, în funcție de dacă temperatura este luată oral, axilar, timpanic etc. Citirea temperaturii corpului la încheietura mâinii ar fi diferită și ar putea fi considerabil mai mică datorită faptului că este o extremitate a corpului. Repetăm, Samsung Galaxy Watch nu poate face acest lucru!

S-ar putea să se înregistreze o temperatură incorectă și din cauza altor câțiva factori. De exemplu, un senzor de temperatură de pe smartwatch nu poate fi izolat de exterior. Acest lucru ar aduce în joc factori de mediu care ar putea da o citire eronată. Deci, deși este posibil din punct de vedere tehnic să facă acest lucru, șansele de a fi citită o temperatură incorectă sunt mari și împiedică Samsung să ofere această funcție cu Galaxy Watch.

Sigur că această poveste ar putea fi diferită în viitorul apropiat. Tehnologia avansează permanent și ne putem aștepta de la Samsung să rezolve acest lucru. Noile descoperiri în materie de tehnologia senzorilor ar putea să ne permită să citim rapid și precis temperatura corpului pe smartwatch-urile Samsung. Acum, nu este posibil să faceți acest lucru cu un Galaxy Watch și nici cu alte dispozitive wearables Samsung.