Măsurarea tensiunii arteriale pe Galaxy Watch Active, Galaxy Fit și Fit E

2758

Când tensiunea arterială este prea mare sau prea mică nu este ceva în regulă! Ce se întâmplă dacă aveți tensiune arterială ridicată sau scăzută și doriți un aparat care să poată fi purtat în condiții de siguranță, pentru a vă ajuta să puteți monitoriza permanent tensiunea? Ei bine, Samsung a lansat recent smartwatch-urile Galaxy Watch Active și Galaxy Fit / Fit E care sunt capabile să măsoare tensiunea arterială.

Vă prezentăm câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre aceste smartwatch-uri Samsung. Noile completări ale gamei de dispozitive ce pot fi purtate la mână de la Samsung, Galaxy Watch Active, Galaxy Fit și Fit E sunt singurele modele, până în prezent, care au abilitatea de a citi o tensiune arterială. Modelele anterioare de sport, gadget-urile inteligente Samsung Gear Sport și Gear Fit 2, nu au această funcție și nici nu o vor primi. Există o anume componentă hardware care este necesară pentru această caracteristică.

Aplicația BP Lab pe Galaxy Watch Active va fi lansată pe 15 martie

Galaxy Watch Active depășește predecesorii săi în materie de fitness în ceea ce privește capacitățile de sănătate și fitness. My BP Lab (BP – Blood Pressure / tensiunea arterială), este o aplicație care a fost dezvoltată în parteneriat cu University of California San Francisco. A fost concepută pentru a urmări tensiunea arterială în timp ce utilizatorul o poartă pe încheietura mâinii. My BP utilizează un senzor optic inovator, pentru a oferi utilizatorilor informații extinse și exacte despre starea lor de sănătate. My BP pe Galaxy Watch Active va fi disponibilă din 15 martie. Data lansării pe piață a smartwtch-ului este sfârșitul lunii martie, conform IotGadgets.

University of California San Francisco înființată în 1864, este o universitate de vârf dedicată promovării sănătății la nivel mondial. Face cercetări biomedicale avansate, educație la nivel de absolvent în științele vieții, pregătește specialiști în domeniul sănătății și în îngrijirea pacienților. Are școli postuniversitare de stomatologie, medicină, asistență medicală și farmacie.

Tensiunea arteriala este presiunea exercitată de sânge pe pereții arteriali. Ritmul cardiac sau pulsul, este numărul de bătăi pe minut al inimii. Monitorizare ritmului cardiac pe Watch Active și Galaxy Fit / Fit E este o caracteristică care funcționează în mod continuu. Galaxy Watch Active și Galaxy Fit sunt dotate cu senzori pentru monitorizarea permanentă a pulsului. Aceste dispozitive au fost concepute pentru a putea efectua monitorizarea continuă și pentru a oferi un feedback utilizatorului. Dispozitivele wearables au, de asemenea, capacitatea de a calcula caloriile consumate în timp ce utilizatorul efectuează diferite exerciții sportive. Ambele caracteristici au fost cerute de foarte mulți utilizatori și Samsung a ținut cont de acest lucru.

Galaxy Watch Active este deja disponibil prin precomandă. Data când puteți intra în posesia smartwatch-ului este la sfârșitul lunii martie 2019. Nu știm nimic despre data lansării la vânzare a celor două Samsung Galaxy Fit.