Memoria Samsung UFS 3.1 pentru automobile în lucru

208
Samsung UFS 3.1
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat ieri că a lansat producția în masă a noii sale soluții de memorie Universal Flash Storage (UFS) 3.1. Aceasta a fost optimizată pentru sistemele de infotainment (IVI) pentru vehicule. Memoria Samsung UFS 3.1 oferă cel mai mic consum de energie din industrie, permițând producătorilor de automobile să ofere consumatorilor cea mai bună experiență de mobilitate.

Noua memorie Samsung UFS 3.1 este optimizată pentru sistemele In-Vehicle Infotainment (IVI) și consumă cu 33% mai puțină energie. În acest fel oferă beneficii suplimentare viitoarelor aplicații auto. Memoria Samsung UFS 3.1 este construită pentru a satisface diferitele nevoi ale clienților pentru viitoarele soluții de stocare auto.

Memoria UFS 3.1 va veni în variante de 128, 256 și 512GB pentru a satisface diferitele nevoi ale clienților. Gama îmbunătățită permite o gestionare mai eficientă a duratei de viață a bateriei pentru viitoarele aplicații auto, cum ar fi vehiculele electrice sau autonome. Modelul de 256GB, de exemplu, și-a redus consumul de energie cu aproximativ 33% față de produsul din generația anterioară. Modelul de 256GB oferă o viteză de scriere de 700MB/s și o viteză de citire de 2.000MB/s.

Samsung UFS 3.1 va ajunge la producătorii auto în acest an

Noua memorie Samsung UFS 3.1 se adresează unei game largi de nevoi ale clienților pentru sisteme IVI optimizate. Ne propunem să ne extindem prezența pe piața semiconductoarelor pentru automobile, ca urmare a introducerii soluției noastre UFS 3.1 pentru sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS).” A declarat Hyunduk Cho, Vicepreședinte al echipei de planificare a produselor de memorie la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom.

ADAS – Advanced driver-assistance systems. Printr-o interfață sigură om-mașină, ADAS mărește siguranța auto. ADAS utilizează senzori și camere, pentru a detecta obstacolele din apropiere sau erorile conducătorului auto și pentru a răspunde în consecință.

Memoria auto UFS 3.1 satisface cerințele AEC-Q100 Grade2. Acesta este un standard de calitate a semiconductorilor pentru vehicule și garantează performanțe stabile într-o gamă largă de temperaturi de la -40°C până la +105°C. Samsung vrea să furnizeze UFS 3.1 producătorilor auto și producătorilor de piese de schimb până la sfârșitul acestui an.

De când Samsung a început producția de memorii pentru automobile în 2015, a continuat să crească rapid. În 2017, compania a introdus primul UFS din industrie pentru vehicule și de atunci a furnizat diverse soluții de memorie. De exemplu: AutoSSD, Auto LPDDR5X și Auto GDDR6. Pe măsură ce stocarea datelor și cerințele de calcul din sectorul auto continuă să crească, compania își propune să ofere noi soluții optimizate de memorie pentru clienții din domeniul auto.