Samsung DRAM LPDDR5X, cea mai rapidă memorie din industrie

329
DRAM LPDDR5X din industrie de 8,5 Gbps
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat ieri cea mai recentă memorie a sa DRAM LPDDR5X. este memoria cu cea mai rapidă viteză din industrie de 8,5 gigabiți pe secundă (Gbps) și a fost validată pentru utilizarea pe platformele mobile Snapdragon. Prin optimizarea unui mediu de semnal de mare viteză între procesorul aplicației și memorie, Samsung a depășit viteza maximă anterioară de 7,5 Gbps atinsă în martie, reafirmându-și ca liderul mondial pe piața memoriei.

În calitate de lider pe piața DRAM mobilă de mai bine de un deceniu, Samsung a condus adoptarea în general a smartphone-urilor de ultimă generație, permițând multor mai mulți consumatori să experimenteze performanțe de calcul puternice pe dispozitivele lor mobile. Datorită consumului redus și performanțelor înalte Samsung DRAM LPDDR5X va fi rapid omniprezentă în sistemele de calcul modern. De acolo se va extinde și în PC-uri, computere de înaltă performanță, servere și industria auto.

Samsung DRAM LPDDR5X cu viteze de 8,5 Gbps

Recent, memoria DRAM LPDDR a cunoscut o cerere deosebit de mare de pe piața PC-urilor. Aici capacitatea sa de a combina performanța ridicată și consumul redus de energie într-un factor de formă mic îi ajută pe producătorii de PC-uri să construiască laptopuri mai mici, mai ușoare și mai puternice.

Memoria este o componentă din ce în ce mai importantă în vehiculele moderne. Pe măsură ce din ce în ce mai multe date sunt generate prin funcțiile de conducere autonomă, memoria cu lățime de bandă mare, cum ar fi LPDDR DRAM, este necesară pentru a procesa cantități masive de date despre vehicul la viteze mult mai mari.

Pentru centrele de date și serverele edge Samsung DRAM LPDDR5X ajută în primul rând la reducerea consumului de energie. În acest fel vor cheltuielile cu centre de date reducând în același timp emisiile de căldură și carbon și în cele din urmă impactul acestora asupra schimbarea climei.

Nevoia de memorie mai rapidă, mai mică și mai eficientă din punct de vedere energetic crește în diferite domenii. Samsung DRAM LPDDR5X se așteaptă să-și extindă prezența pe piețele emergente, conduse de inteligența artificială și metavers.

DRAM LPDDR5X de 8,5 Gbps ne-a permis să accelerăm disponibilitatea la nivel de piață cu mai mult de un an. Este o realizare extraordinară făcută posibilă prin colaborarea noastră de lungă durată cu Qualcomm Technologies”. A spus Daniel Lee, vicepreședinte executiv al produselor de memorie la Samsung, potrivit SamsungNewsroom.

Suntem primii din industria de telefonie mobilă care activează cel mai recent LPDDR5X la 8,5 Gbps pe platformele mobile Snapdragon. Acest lucru va îmbunătăți experiența utilizatorilor cu noi funcții și performanțe îmbunătățite pentru aplicații mobile, jocuri, cameră și AI”. A declarat Ziad Asghar, vicepreședinte management produs, Qualcomm Technologies.