Merită schimbat Samsung Galaxy S10 cu model mai nou din 2020?

1573
Sursa Foto: SamMobile.com

Seria Galaxy S20 este cea mai bună și performantă serie de smartphone-uri de la Samsung până în prezent. Are tot ceea ce vă așteptați de la un smartphone și poate chiar mai mult decât atât. Dar probabil sunt mulți care anul trecut au cumpărat un telefon din seria Galaxy S10. În acest context, sigur își pun întrebarea dacă nu trebuie să schimbe modelul din seria Galaxy S10, cu un model al noii serii Galaxy S20.

Nu se poate nega faptul că seria Galaxy S20 este mai puternică, nu numai pe hârtie, decât seria Galaxy S10. Practic este mai puternică din toate punctele de vedere, dar asta nu înseamnă că seria Galaxy S10 este învechită. Și cum seria Galaxy S20 întoarce toate privirile și este foarte tentantă, chiar dacă nu se vinde foarte bine momentan, este posibil să puteți găsi reduceri atractive la telefoanele din seria Galaxy S10. Seria S10, excelentă din toate punctele de vedere, este acum la îndemâna mai multor clienți ca niciodată.

Modelele standard Galaxy S10 și Galaxy S20 au stocarea de bază aceeași

Flagship-urile Samsung din 2019 rămân destul de puternice după standardele de astăzi, conform SamMobile. Este o diferență în scorurile de referință atunci când comparați Snapdragon 855 și 865 (sau echivalențele lor Exynos pe diferite piețe). Dar nu trebuie să uităm că procesorul Qualcomm Snapdragon 855 din seria S10 este extrem de bun în gestionarea tuturor sarcinilor de zi cu zi.

Da, veți primi mai multă memorie RAM cu variantele Galaxy S20 5G. Dar acest lucru se întâmplă pentru că în principal 5G necesită mai multă memorie RAM în general. Modelele LTE din seria Galaxy S10 vin în schimb cu 8GB și 12GB de RAM. Nu veți pierde nimic în ceea ce privește stocarea. La fel ca seria Galaxy S10 anterioară, modelele de bază Galaxy S20 au 128GB stocare încorporată, chiar dacă Galaxy Note 10 avea 256GB ca standard. Vedeți pe site-ul nostru o comparație între Galaxy S20 Ultra și Galaxy S10+.

SamMobile este un site fondat în 2011 și are sediul în Olanda. Nu este un site afiliat Samsung. Este unul dintre cele mai importante site-uri din lume care publică știri despre produsele Samsung.

Un alt lucru de luat în considerare este faptul că Galaxy S10e, în special, rămâne cel mai compact telefon de ultimă generație Samsung de pe piață. Are o configurație mai slabă a camerei în comparație cu Galaxy S10, dar dacă sunteți dispus să renunțați la teleobiectiv, este probabil cea mai bună alegere.

Și, în sfârșit, dacă nu sunteți gata să treceți la căști USB-C sau wireless, iar includerea unei mufe pentru căști de 3,5 mm este importantă pentru dvs., atunci seria Galaxy S10 este singura cale de urmat.

Seria Galaxy S20 este mai de viitor și o alegere mai bună ca 5G

Deoarece este un flagship nou, este evident că Galaxy S20 are mai multe atuuri față de modelul de anul trecut. One UI 2.1 a trecut acum pe Galaxy S10 în urma unei actualizări recente, dar rețineți că seria Galaxy S20 va primi o actualizare suplimentară a sistemului de operare Android și va primi corecții de securitate pentru următorii patru ani.

Mai mult, întreaga serie Galaxy S20 are capabilități 5G. Deci, dacă acesta este un factor important pentru tine, probabil că este mai bine să cumperi modelul mai nou decât Galaxy S10 5G, care continuă să se vândă încă foarte bine. Prin urmare, Galaxy S20 este o modalitate mai ieftină de a intra în scena în creșterea rețelelor 5G.

De asemenea, veți pierde noua caracteristică a camerei Space Zoom de la Galaxy S20, dacă decideți să cumpărați unul dintre modelele Galaxy S10. De asemenea, gama S10 are încărcare rapidă de 15W, în timp ce Galaxy S20 / S20+ și S20 Ultra beneficiază de încărcare super-rapidă de 25W, respectiv 45W. Nu în ultimul rând, seria Galaxy S20 este prima din lume cu un ecran cu o rată de actualizare mai mare de 60Hz. Depinde de fiecare cumpărător în parte ce vrea.

În încheiere, sunt destule motive pentru oricine ar dori să cumpere un smartphone din cea mai noua serie-pilot Samsung. Dar dacă nu doriți să cheltuiți 1.000 euro sau mai mult și puteți trăi fără anumite caracteristici sau doriți o mufă pentru căști (sau un dispozitiv foarte compact cu ecran plat, în cazul modelului S10e), seria Galaxy S10 este o alegere foarte bună. Mai ales dacă reușiți să cumpărați unul cu reducere. Rețineți că, nici telefoanele din seria S10 nu sunt totuși foarte ieftine în ciuda faptului că au deja un an de la lansare.