Mesaje vocale transformate în text în curând pe WhatsApp

102
WhatsApp for Android could soon convert voice messages into text
Sursa Foto: via SamMobile.com

Am aflat luna trecută, prin intermediul WABetaInfo, că WhatsApp testează o nouă funcție în aplicația WhatsApp pentru iOS, care poate transcrie mesajele vocale. Ei bine, compania a început acum să testeze aceeași funcție în aplicația WhatsApp pentru dispozitivele Android.

Potrivit SamMobile, cea mai recentă versiune beta a WhatsApp pentru Android (versiunea 2.24.7.8) poate converti conținutul mesajelor vocale în text. În acest fel puteți să citiți conținutul într-o notă vocală, mai degrabă decât să ascultați mesajul vocal. Abilitatea de a face acest lucru este utilă în situațiile în care nu puteți asculta audio, dar puteți citi text. Vedeți pe I❤️Samsung cum puteți utiliza coduri secrete pentru conversațiile pe WhatsApp!

Imediat ce caracteristica devine disponibilă, WhatsApp vă va anunța despre aceasta printr-un pop-up care spune „Citiți înainte de a asculta transcrierea”. Potrivit acestuia, „Pentru a activa transcrierile, vor fi descărcate 150MB de date noi ale aplicației”. În același timp sunteți înștiințați că „WhatsApp folosește recunoașterea vocală a dispozitivului dvs. pentru a furniza transcrieri criptate end-to-end”. După ce faceți clic pe butonul Activare din fereastra pop-up, aplicația va descărca resursele necesare și va activa funcția.

Deși nu există încă o dată oficială de lansare a funcției, apariția sa în cea mai recentă versiune beta indică faptul că ar putea fi disponibilă în curând în versiunea stabilă WhatsApp. Așteptați-vă ca acest lucru să se întâmple atunci când compania testează temeinic caracteristica, ceea ce ar trebui să dureze cel puțin câteva săptămâni. Este recomandabil să păstrați aplicația actualizată pentru a accesa cele mai recente funcții pe măsură ce acestea devin disponibile.

WhatsApp are peste 5 miliarde de instalări din Google Play Store. Aplicația de mesagerie este evaluată în prezent la peste 50,7 miliarde de dolari. NASA, cea mai importantă agenție spațială din lume, are o valoare de 19,3 miliarde USD.

Pe de altă parte, WhatsApp va aduce și capabilități bazate pe inteligență artificială pentru utilizatorii săi pentru îmbunătățirea editării fotografiilor. Noua caracteristică AI va oferi utilizatorilor posibilitatea de a genera autocolante personalizate folosind solicitări. Potrivit informațiilor, actualizarea viitoare va oferi un instrument pentru a aplica diferite efecte artistice fotografiilor lor.

Utilizatorii aplicației de mesagerie vor primi o funcție care le permite să elimine fundalul din fotografiile lor. În plus, funcția „Restyle” va oferi utilizatorilor instrumente pentru a transforma stilul fotografiilor lor cu îmbunătățiri de culoare, aspect proaspăt și artistic. Pentru a mări dimensiunea fotografiilor, puteți utiliza și funcția de extindere. Astfel puteți seta cu ușurință fotografiile la o anumită dimensiune, după cum este necesar.

Cu aceste noi funcții, utilizatorii WhatsApp vor obține un set de experiențe noi, explorând noi posibilități de manipulare a imaginilor și oferind o mai mare flexibilitate în exprimarea prin conținut vizual. Este de remarcat faptul că aplicația de mesagerie va oferi aceste caracteristici gratuit utilizatorilor în viitor.

În prezent, aceste caracteristici sunt în curs de dezvoltare, deci evident că nu sunt disponibile pentru uz public. Dar dacă doriți să le încercați acum, puteți face asta înregistrându-vă în programul beta WhatsApp. Conform WABetaInfo, cele mai recente caracteristici AI sunt găsite în versiunea 2.24.7.13.