Noua tabletă Samsung Notebook 9 (2018) este fabricată din „Metal 12”, Este ceea ce compania Samsung numește aliajul de magneziu și aluminiu, durabil și ușor. Compania sud-coreeană a depus acum o marcă comercială pentru termenul Metal 12, iar înregistrarea sugerează că acest material poate fi utilizat și pentru viitoarele dispozitive Galaxy și Gear, adică smartphone-uri și smartwatch-uri.

Samsung a introdus Metal 12 ca un aliaj de magneziu-aluminiu durabil, dar ușor, creat în laboratoarele proprii dintr-o anumită proporție de magneziu și aluminiu. Prima ieșire a materialului pe un produs de consum este cu notebook-ul recent prezentat Samsung Notebook 9 (2018), noul material crește portabilitatea notebook-ului și datorită proprietăților sale în primul rând pentru că este ușor.

Samsung nu a confirmat încă nimic dar, dacă Samsung a folosit acest aliaj pe Notebook 9 (2018) atunci ar trebui să ne așteptăm ca gigantul tech să utilizeze materialul și pentru alte dispozitive.

Samsung a depus o cerere de marcă comercială la EUIPO (European Union Intellectual Property Office) Oficiul pentru Proprietatea Intelectuală a Uniunii Europene pentru a proteja denumirea „Metal 12″. Depunerea de către Samsung denotă posibilitatea de a folosi aliajul Metal 12 pentru dispozitive precum telefoane și ceasuri inteligente. Prin integrarea acestui aliaj Metal 12 în structura viitoarelor smartphone-uri și smartwatch-uri acestea vor deveni mult mai ușoare și în același timp mult mai rezistente.

Zvonuri despre faptul că Samsung intenționează să folosească un aliaj în componența căruia va intra și magneziu, pentru smartphone-urile sale emblematice Galaxy S, au fost mai multe în ultimii ani.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Magneziu cu simbolul Mg este al treilea metal după aluminiu și fier ca abundență în scoarța terestră, formând aproximativ 2% din masa acesteia. Magneziul este utilizat în aliaje super-rezistente și ușoare. China produce 69% din producția globală cu 19 milioane de tone (MT), urmată de Turcia cu 2,8 MT și Rusia cu 1,35 MT.[/vc_message]

Unele informații anterioare au arătat că Samsung a încercat un prototip al modelului Galaxy S7, fabricat dintr-un aliaj de magneziu, dar acest aliaj nu s-a regăsit în produsul final. Posibil ca Samsung să fi continuat îmbunătățirea acestui aliaj pentru că el nu a apărut nici pe următoarele modele high-end Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ și nici pe Galaxy Note 8.

Este puțin probabil ca Metal 12 să fie folosit pentru Samsung Galaxy S9 momentan. Oricum nu avem informații despre acest lucru. Samsung probabil, prin această înregistrare ca marcă, s-a asigurat că denumirea îi aparține până în momentul în care se decide să utilizeze efectiv acest material pentru alte produse cum ar fi smartphone-uri și smartwatch-uri.