Ce este MIL-STD-810G, cum este testat, ne putem baza pe el?

322
Ce este MIL-STD-810G
Sursa foto: via makeusof.com

Lucrezi pe un șantier, îți scapi telefonul în mod constant sau ești amator de alpinism sau drumeții? Un dispozitiv certificat MIL-STD-810G ar putea fi cel mai bun în astfel de situații. Mulți utilizatori se bucură când cumpără sau când află că dispozitivul a fost testat conform standardelor militare! Dar ce înseamnă asta de fapt? Ce este MIL-STD-810G, cum este testat, ne putem baza pe el?

Un standard militate ne duce imediat cu gândul la armată. Armata operează în condiții de mediu dure de diferite grade, astfel încât echipamentul său este compatibil cu MIL-STD-810G pentru a face față condițiilor dure și a funcționa optim. Ce înseamnă acest cod alfanumeric de zece caractere? Este cu adevărat o reflectare a durabilității sau înseamnă altceva?

Ce este MIL-STD-810G?

MIL-STD-810G este un standard militar american pentru testarea dispozitivelor și hardware-ului militar. Este conceput pentru a se asigura că producătorii și antreprenorii furnizează dispozitive și echipamente care să reziste la condiții dure. Deși MIL-STD-810G a fost proiectat inițial pentru echipamente și aplicații militare americane, standardul și-a găsit acum o utilizare în produsele de consum comercial robuste, cum ar fi telefoanele mobile, computerele, tabletele, electronicele de larg consum și echipamentele industriale.

Producătorii de produse comerciale își supun acum dispozitivele la aceste standarde pentru a-și comercializa produsele către consumatorii care lucrează în condiții grele, cum ar fi muncitorii necalificați sau care lucrează manual, amatorii de drumeții și de alpinism. În astfel de cazuri sigur vreți să vă orientați spre un telefon sau o tabletă robustă, cum ar fi Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro sau Samsung Galaxy XCover 6 Pro. Poate doriți să verificați unele dintre cele mai robuste telefoane pentru a le purta pentru o aventură în aer liber.

Testele pentru astfel de telefoane sau tablete variază în funcție de greutatea, dimensiunea și natura produsului. Următoarele sunt obiectivele ghidurilor standard și ale metodelor de testare:

  • Pentru a evidenția durata de stres, secvențele și ciclurile de viață ale produsului.
  • Pentru a evalua performanța echipamentului în prezența factorilor de stres de mediu.
  • Pentru a determina deficiențele în procesele de producție și întreținere, design, materiale și ambalare.
  • Pentru a demonstra respectarea cerințelor contractuale.

Dacă trec aceste teste, ele sunt considerate conforme cu MIL-STD-810G și demne de a fi vândute comercial – și chiar armatei.

Cum este testat MIL-STD-810G?

Certificarea cu standardul MIL-STD-810G trebuie obținută după trecerea anumitor teste. Testele standard sunt în număr de 29 și sunt structurate pentru a imita diferite condiții de mediu, cum ar fi vibrații, șocuri, radiații, condiții de presiune scăzută și înaltă, umiditate și precipitații. MIL-STD-810G are avantaje mari, dar standardul nu este antiglonț, mai ales în ceea ce privește hardware-ul de consum.

1. Nu există proceduri sau centre de testare standard. Dispozitivele sunt diferite în compoziție, structură și utilizări. Prin urmare, procedurile de testare pentru a se asigura că diferitele dispozitive sunt cu adevărat conforme cu MIL-STD-810G pot varia și pot fi inconsecvente în rezultate. În plus, nicio agenție sau organizație comercială existentă nu certifică singură produsele sale cu MIL-STD-810G.

2. Efectuarea testului MIL-STD-810G este costisitoare. Testul MIL-STD-810G este foarte costisitor de organizat și efectuat, potrivit Makeuseof. Acest lucru se datorează faptului că reproducerea condițiilor de mediu pentru toate cele 29 de teste din laborator necesită o mare cantitate de tehnologie, care poate necesita sume uriașe de bani. Din acest motiv, unii producători pot efectua doar câteva teste.

3. Lipsa reglementărilor stricte. O altă limitare este că reglementările nu sunt stricte. În mod ideal, pentru ca un produs, să zicem un smartphone, să fie certificat conform MIL-STD-810G, producătorii trebuie să îndeplinească numeroasele îndrumări stricte stipulate în manualul oficial. Aceasta înseamnă că, după fabricare, smartphone-ul ar trebui trimis la un laborator extern pentru testare riguroasă, unde se pot face toate cele 29 de teste.

Cu toate acestea, producătorul poate pretinde că efectuează toate testele în interior. Dar, fără nicio verificare externă poate pretinde că produsele sau echipamentele lui sunt conforme cu MIL-STD-810G. Cu toate acestea, s-ar putea să fi doar simulat testele sau chiar să fi omis complet unele.

Unele teste nu se aplică în lumea reală

4. Nu se aplică problemelor din lumea reală. Unele teste MIL-STD-810G nu se aplică în lumea reală, în special pentru produsele de larg consum. Acestea includ:

  • Test în atmosferă explozivă
  • Test în atmosferă acidă și radiații
  • Încercări ale vibrațiilor mecanice ale echipamentelor de la bord

5. Condiții de testare limitate. Condițiile de testare la care producătorii își pot expune dispozitivele în laboratoarele lor sunt limitate. Aceasta înseamnă că unele condiții de mediu, fie singulare, fie în combinație, nu pot fi reproduse în mod adecvat în laborator.

6. Rezultatele testelor sunt greu de interpretat. Testarea MIL-STD-810G necesită abilități adecvate de laborator și de inginerie și judecată. Din cauza limitărilor de testare, interpretarea și extrapolarea rezultatelor acestor teste de laborator la rezultatele obținute în condițiile din lumea reală este dificilă.

Patru concepții greșite despre testarea MIL-STD-810G

Există mai multe neadevăruri despre testarea MIL-STD-810G. Iată câteva concepții greșite pe care ar trebui să le rețineți:

1. Testele MIL-STD-810G sunt numai pentru echipamente militare. Procedura de testare a început cu hardware militar. Cu toate acestea, mulți producători care aduc în comerț produse care pot fi utilizate în condiții dure au adoptat acum ghidurile de testare MIL-STD-810G. Aceste produse variază de la telefoane mobile, electronice de larg consum și echipamente medicale până la echipamente industriale.

2. Trecerea testelor MIL-STD-810G indică faptul că un dispozitiv este durabil. Atunci când producătorii spun că un dispozitiv a trecut testul MIL-STD-810G, nu garantează că dispozitivul va fi sau este durabil. Din punct de vedere tehnic, ar trebui, dar nu poți fi sigur, deoarece nu există reglementări stricte care să verifice aceste afirmații.

3. Toate dispozitivele sunt testate folosind aceleași standard. Mulți producători nu au resursele pentru a reproduce toate cele 29 de teste în laboratoarele lor. Deci, de obicei, nu folosesc aceleași standarde pentru toate dispozitivele.

4.Toate condițiile de testare trebuie să fie aceleași. Condițiile de testare variază de la dispozitiv la dispozitiv, în funcție de mediul în care va fi utilizat. Un dispozitiv poate fi testat pentru căldură și vibrații extreme, în timp ce altul pentru umiditate și altitudine.

Când ar trebui să vă bazați pe acest standard militar

Mai jos sunt trei situații în care utilizarea standardelor MIL-STD-810G este ideală:

1. Pentru a compara dispozitivele de la diferiți producători. În zilele noastre, multe companii sunt mai mult bazate pe profit decât pe valoare. Ele lansează produse pe jumătate testate pe piață, lăsând utilizatorii finali să plătească pentru neglijența lor. Dacă doriți să știți ce producători investesc în furnizarea de dispozitive bune pentru consumatori, compararea dispozitivelor care utilizează MIL-STD-810G este o abordare solidă.

2. Pentru a determina durabilitatea probabilă a unui dispozitiv. Este sigur să spunem că dispozitivele care sunt certificate MIL-STD-810G vor fi durabile. De exemplu, dacă un laptop este testat împotriva prafului și a trecut, acesta va fi durabil atunci când este utilizat într-un mediu cu praf, presupunând că toți ceilalți factori sunt normali.

3. Pentru a proiecta un dispozitiv pentru medii specific. MIL-STD-810G este, de asemenea, utilizat pentru a proiecta dispozitive pentru medii specifice. De exemplu, oamenii care locuiesc în zone cu activități miniere intense ar trebui să aibă dispozitive care pot tolera vibrațiile constante. În schimb, cei care trăiesc în condiții uscate, aride și deșert ar trebui să aibă dispozitive care să reziste la căldură extremă, nisip, praf și vânt.

Chiar dacă certificarea MIL-STD-810G poate oferi o anumită măsură a durabilității probabile, este posibil să descoperiți că acest lucru este valabil doar uneori în situații din viața reală. Un smartphone poate fi certificat ca a trecut testul de cădere de la 5 meri, dar poate deveni disfuncțional atunci când cade pe beton de la un metru. Deci nu vă bazați doar pe MIL-STD-810G, sunt și alți factori care pot determina durabilitatea unui dispozitiv.