„MobileHelp” soluții medicale de urgență, vin pe Galaxy Watch

770
MobileHelp, producătorul american de dispozitive de avertizare medicale portabile și de uz casnic, va lansa în curând portofoliul său de produse de avertizare care pot fi purtate pe Samsung Galaxy Watch. Compania americană este lider în sistemele mobile personale de avertizări în caz de urgență (mPERS) și în tehnologie medicală din Statele Unite. Samsung și MobileHelp și-au anunțat colaborarea în cadrul Consumer Electronics Show 2018. Platforma este deja disponibilă pe smartwatch-ul Samsung Gear S3, conform IotGadget. În plus față de smartwatch-urile Samsung, MobileHelp planifică, de asemenea, să integreze soluțiile sale în alte dispozitive similare.
MobileHelp Smart pentru Samsung Galaxy Watch
MobileHelp Smart este în esență o versiune modificată a smartwatch-urilor Samsung. Acesta este integrat cu platforma MobileHelp de servicii medicale de urgență. Dispozitivul permite utilizatorului să profite de caracteristicile de monitorizare Samsung Health pentru fitness, cum ar fi ritmul cardiac, somnul, pașii și alte activități. În plus, dispozitivul modificat are și o durată de viață îmbunătățită a bateriei pentru a minimiza încărcarea dispozitivului. Astfel acesta poate să rămână pe încheietura mâinii cât mai mult timp fără a necesita o reîncărcare. În timpul unei situații de urgență, atunci când un utilizator apasă butonul de ajutor de pe interfața ceasului, operatori instruiți primesc apelul pentru asistență și știu cine este utilizatorul. GPS-ul și capabilitățile celulare ale ceasului le permit să cunoască locația utilizatorului și să îl contacteze imediat. Aceștia vor determina amploarea situației de urgență și îi vor oferi un nivel adecvat de răspuns.

MobileHelp este principalul furnizor american de tehnologie M-PERS (Mobile-Response Emergency System). Are clienți în toate cele 50 de state din SUA. Dispozitivele MobileHelp sunt integrate cu tehnologia de voce, date și GPS pentru a furniza servicii de monitorizare medicală în timp real și asistență medicală urgentă.

MobileHelp oferă în primul rând soluții medicale de alertă pentru persoanele în vârstă. Compania are acum obiectivul de a-și extinde acoperirea către un public mai larg. Pacienții cu boli cronice ar putea beneficia, de asemenea, de soluțiile de alertă medicală de urgență, crede Mobile Help. Potrivit cercetărilor făcute de Parks Associates, în prezent există peste trei milioane de utilizatori de produse și servicii de răspuns la situații de urgență în Statele Unite.
MobileHelp Smart va fi disponibil pe Galaxy Watch în Q2 2019
În ceea ce privește Samsung Galaxy Watch în sine, smartwatch-ul vine în două dimensiuni – 42mm și 46mm – și trei opțiuni de culoare – Silver, Midnight Black și Rose Gold. Ceasul este compatibil atât cu smartphone-uri Android (5.0 sau ulterior) cât și iOS (9.0 sau ulterior). MobileHelp Smart pe smartwatch-ul Galaxy Watch va fi disponibil la sfârșitul trimestrului al doilea al anului 2019. Nu avem nicio informație despre prețul său încă. Varianta Samsung Gear S3 cu MobileHelp Smart are un preț de 350 USD.