Toate modelele Galaxy S10 beneficiază de suport HDR10 pentru Netflix

1415

Toate modelele Samsung Galaxy S10 beneficiază de suport HDR10 pentru Netflix, compania americană de streaming video. Noua serie Galaxy S10 nu a fost lansată încă pe piață, va ajunge doar pe 8 martie. Oricare dintre cele trei smartphone-uri, Galaxy S10e, Galaxy S10 și S10+ pot fi pre-comandate peste tot în lume. Cu toate acestea, înainte de a ajunge pe rafturi, Samsung a activat una dintre caracteristicile pentru care mulți utilizatori ar dori să le scoată imediat din cutie.

Vorbim despre suportul HDR10 pentru Netflix, ceva care necesită un software special dedicat acestui scop. Cele mai multe dintre telefoanele lansate în aceste zile nu au suport HDR pentru Netflix din cutie. Sunt smartphone-uri care primesc HDR10 (High-dynamic-range) abia după ce sunt disponibile pe piață.

Samsung Galaxy M10, M20 și M30 vor avea suport HD pentru Netflix

Desigur, telefonul dvs. trebuie să împacheteze specificații high-end pentru a oferi această caracteristică, după cum indică lista Netflix pentru dispozitivele Android care suportă HDR10. Lista conține destul de puține dispozitive, iar începând acum și noile telefoane Samsung Galaxy S10.

Pe pagina de suport pentru dispozitive Android, Netflix afișează de asemenea certificarea HD pentru următoarele chipset-uri: Qualcomm Snapdragon 675, Snapdragon 710 și Qualcomm Snapdragon 855. Toate dispozitivele care au aceste procesoare vor beneficia de suport HDR pentru Netflix direct din cutie.

Netflix, Inc. este o companie americană, cu sediul central în Los Gatos, California. A fost fondată în anul 1997. Netflix oferă abonament de streaming video, pograme de televiziune și seriale de televiziune, care sunt distribuite exclusiv de Netflix. Numele este combinația cuvintelor „Net”, derivat din cuvântul Internet și „Flix” ce vine de la flicks, un sinonim american pentru film.

Acum, pe lângă adăugarea suportului HDR10 la modelele Galaxy S10, S10e și S10+, Samsung a lansat și o altă actualizare software pentru trei smartphone-uri accesibile. Telefoanele Samsung Galaxy M10, Galaxy M20 și Galaxy M30 lansate recent vor beneficia de suport HD pentru Netflix. Vă reamintim că aceste smartphone-uri sunt disponibile momentan doar în India.

Samsung spune că intenționează să lanseze aceste prime telefoane din seria Galaxy M, la nivel internațional. Nu știm deocamdată dacă și când aceste smartphone-uri entry-level Galaxy M, vor ajunge în România.