Modul SeeColors pe televizoarele și monitoarele Samsung din 2023

167
Modul SeeColors
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Funcția de accesibilitate îi ajută pe spectatorii cu deficiență de vedere a culorilor să-și recalibreze ecranele pentru o experiență de vizionare mai plăcută. Modul SeeColors a primit certificarea „Accesibilitatea Viziunea Color” de la TÜV Rheinland.

Samsung a anunțat ieri adăugarea modului SeeColors pe gama sa de televizoare și monitoare din 2023. Modul SeeColors este disponibil pe Neo QLED, QLED, OLED, Smart Monitor și monitorul pentru jocuri Samsung G95SC. Caracteristica de accesibilitate nou adăugată oferă diverse setări de culoare bazate pe grade și tipuri de deficiență a vederii culorilor, oferind o experiență de vizionare îmbunătățită.

Samsung a menționat că această caracteristică nu este destinată utilizării în diagnosticarea bolii sau a altor afecțiuni. Nu este destinată nici în vindecarea, atenuarea, tratamentul sau prevenirea oricărei boli sau probleme medicale. Orice informație găsită, dobândită sau accesată prin această funcție este pusă la dispoziție pentru confortul utilizatorului. Aceste informații nu trebuie tratate ca un sfat medical.

Modul SeeColors va ajunge cu o actualizare de software pe toate modelele din 2023

Modul SeeColors oferă nouă presetări de imagine. În acest fel utilizatorii pot selecta opțiunea care este cea mai potrivită pentru ei. Caracteristica ajustează nivelurile de roșu, verde și albastru pentru a se asigura că spectatorii pot distinge cu ușurință culorile pe ecran în funcție de gradul sau tipul lor de CVD (color vision deficiency – deficiență a vederii culorilor).

Lansat inițial ca aplicație în 2017, SeeColors îi ajută pe cei cu CVD să se bucure de ecranul lor așa cum a fost menit să fie văzut. Acum, integrată în meniurile de accesibilitate TV și monitor, această caracteristică este mai ușor disponibilă pentru utilizatori. Pentru consumatorii care au achiziționat deja un model 2023, va fi disponibilă o actualizare de software pentru a adăuga SeeColors la meniul de accesibilitate.

TÜV Rheinland a fost fondată în 1872 și are sediul în Koln, Germania. Este una dintre cele mai respectate instituții de testare și certificare pentru calitatea produselor. TÜV Rheinland are filiale în întreaga lume și aproape 20.000 de angajați.

Samsung a obținut certificarea „Color Vision Accessibility” de la TÜV Rheinland. Este o recunoaștere a capacității modului SeeColors de a ajuta cei cu CVD să se bucure mai bine de conținutul de pe ecranele Samsung. Această recunoaștere se bazează pe angajamentul Samsung față de accesibilitate, sub viziunea „Screens Everywhere, Screens for All”.

Suntem încântați să introducem funcții suplimentare de accesibilitate, inclusiv modul SeeColors și Relumino, în gama noastră de televizoare și monitoare din 2023. În acest fel vom ajuta persoanele cu daltonism și vedere slabă.” A declarat Seokwoo Jason Yong, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung, potrivit SamsungNewsroom.