Samsung a lansat monitorul de gaming „Odyssey OLED G9”

189
Samsung Odyssey OLED G9
Sursă foto: via Tomsguide

Samsung Electronics a lansat monitorul de gaming Odyssey OLED G9, primul de acest fel din lume, pe piețele majore din întreaga lume, inclusiv Statele Unite, începând cu data de 12 iunie 2023. Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC) are o diagonală a ecranului de 49 de inch (124,46 centimetri). Ecranul are o rezoluție dual-QHD (5.120 x 1.440 pixeli) și un raport de aspect ultra-larg 32: 9.

Ecranul curbat, cu 1.800R, are rata de reîmprospătare de 240Hz și un timp de răspuns de 03ms GTG. GTG (Grey to Grey) este unul dintre standardele pentru măsurarea vitezei de răspuns și măsoară timpul necesar pentru a trece de la gri deschis la gri închis.

Samsung Odyssey OLED G9 este echipat cu Neo Quantum Processor Pro cu AI care ajustează automat luminozitatea și raportul de contrast al ecranului. În plus, AMD FreeSync Premium Pro este acceptat pentru a reduce ruperea ecranului din cauza problemelor de comunicare în timpul jocurilor de mare intensitate. Monitorul are certificarea „DisplayHDR True Black 400” de la VESA (Video Electronics Standards Association). Ecranul are un nivel de negru de 100 de ori mai profund decât standardul HDR existent.

Samsung Odyssey OLED G9 – incredibil din toate punctele de vedere

Monitorul are un design metalic ultra-subțire și sistemul de iluminare spate Core Lighting+. Acesta din urmă creează un mediu de joc captivant. Nu lipsește HDMI 2.1, Micro HDMI 2.1, Display Port 1.4 și un hub USB 3.0. Monitorul are și un suport reglabil pe înălțime și suport pentru montare pe perete VESA.

Odyssey OLED G9 (G95SC) are încorporat „Smart Hub” și „Samsung Gaming Hub”, un serviciu de legătură cu platforma de jocuri de streaming, astfel încât să vă puteți bucura de jocuri în cloud sau de servicii OTT fără a conecta un dispozitiv separat. Serviciile de jocuri cloud oferite de Gaming Hub diferă în funcție de țară. De exemplu, în Coreea sunt furnizate serviciile Xbox Game Pass și Nvidia GeForce Now. Serviciul de abonament al fiecărei companii partenere necesită un abonament separat.

Originile jocului video datează din anii 1950, când la scurt timp după apariția primelor calculatoare electronice. În 1968 Ralph Baer, cunoscut ca părintele jocurilor video, a început să lucreze la consola de jocuri video „Brown Box”.

Odată cu lansarea seriei Odyssey OLED G9, am extins gama de monitoare de gaming Samsung OLED și am lărgit gama de opțiuni pentru consumatori”. A declarat Hoon Jung, vicepreședinte al departamentului de afaceri Samsung Visual Display, potrivit SamsungNewsroom.

În Coreea de Sud, Odyssey OLED G9 (G95SC) are un preț de 2,7 milioane KRW (aproximativ 2.095 USD) pentru varianta cu servicii Smart Hub și Samsung Gaming Hub încorporate. Varianta fără SmartHub și alte funcții inteligente, modelul G93SC, are un preț începând de la 2,2 milioane woni (~1.707 USD). Modelul G95SC va fi disponibil începând cu 3 iulie, în timp ce G93SC va fi disponibil mai târziu luna viitoare.