Acasă Stiri Monitor de 49 inch cu rezoluție aproape perfectă la ecranele ultra-wide

Monitor de 49 inch cu rezoluție aproape perfectă la ecranele ultra-wide

Observăm un număr din ce în ce mai mare de monitoare ultra-largi care se lansează pe piață în aceste zile, iar Samsung are un alt model care așteaptă să-și ia zborul către fanii jocurilor pe calculator. Este un monitor cu ecran masiv de 49 inch și o rezoluție tot mai aproape de perfecțiune: 5.120 x 1.440 pixeli.

Așa cum arată informațiile de la TFT Central, acest nou monitor – pe care Samsung va începe să îl producă în septembrie – se bazează foarte mult pe modelul monitorului Samsung CHG90, foarte bine primit de amatorii de jocuri, care avea un ecran ultra-lat cu un raport de aspect de 32: 9.

Principalul pas înainte cu aceasta noua ofertă de la Samsung este rezoluția, menționată a fi de 5.120 x 1.440 pixeli. Acesta este un upgrade major față de CHG90, care a rulat cu o rezoluție de 3.840 x 1.080. În afară de preț – care va fi întotdeauna o problemă cu aceste tipuri extraordinare de monitoare – rezoluția a fost principalul dezavantaj al modelului CHG90, pentru că având un ecran gigantic și lat, care păstrează aceeași rezoluție verticală ca un ecran standard Full HD, parcă au existat niște „crampe” în folosirea intensă a monitorului.

Densitatea globală a pixelilor sau nivelul de detaliu al modelului CHG90 a fost într-adevăr aceeași cu cea a unui monitor Full HD, motiv pentru care este deosebit de interesant să vedem acest nou monitor oferind o rezoluție de 5.120 x 1.440.

Întodeauna de unde luăm trebuie și să dăm iar noul panou are o rată de reîmprospătare de 120Hz, ușor mai mică decât CHG90 care a venit cu o rată de 144Hz. Desigur, viteza cadrelor va fi mai greu să ajungă la maxim, având în vedere rezoluția superioară a noului ecran. Acest monstru de 49 inch de la Samsung rămâne același ca și precedentul CHG90, fiind un panou VA – (Vertical Alignment), cu rame ultra-subțiri pe trei laturi (toate cu excepția ramei inferioare) și o curbură de 1.800R.

Unele dintre cele mai vechi computere (TRS-80 și Commodore PET) au fost cu tuburi catodice. Ecranul a fost monocrom și o cantitate limitată de informații puteau fi afișate pe monitor. În 1981 IBM a introdus un adaptor de culori care putea afișa patru culori cu o rezoluție de 320 x 200 pixeli sau ar putea produce o rezoluție de 640 x 200 pixeli cu două culori.

Acest monitor de 49 de inch (124,46 cm) va fi modelul emblematic în materie de monitoare al companiei Samsung. TFT Central – un renumit site din Anglia, bine informat, care oferă informații de specialitate și review-uri pentru monitoare – pretinde că va exista și un monitor de 43,4 inch cu o rezoluție de 3.840 x 1.200, utilizând același design fără rame cu o curbură 1.800R și o rată de reîmprospătare de 144Hz. De asemenea, se așteaptă ca acest monitor să fie lansat în septembrie.

Pentru cei care nu doresc un ecran imens, va fi de asemenea lansat și un model mai compact de 34 inch (86,36 cm.) planificat cu o rezoluție de 3.440 x 1.440, din nou cu o rată de reîmprospătare de 144Hz.

În cele din urmă, Samsung este pregătit să ofere un panou VA curbat de 31,5 inch, cu o rezoluție de 3.840 x 2.160 și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Monitorul de 34 inch ar trebui să înceapă producția în timpul trimestrului din 2018, însă cel de 31,5 inch va fi primul pe liniile de asamblare în iulie.

SourceTechRadar

Stiri

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...

Samsung Galaxy A22 5G în lucru, mai multe detalii despre el

Era clar încă de la lansare că Samsung Galaxy A32 5G nu va rămâne cel mai ieftin telefon Samsung 5G mult timp....

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...