Acasă Stiri Monitor de 49 inch cu rezoluție aproape perfectă la ecranele ultra-wide

Monitor de 49 inch cu rezoluție aproape perfectă la ecranele ultra-wide

Observăm un număr din ce în ce mai mare de monitoare ultra-largi care se lansează pe piață în aceste zile, iar Samsung are un alt model care așteaptă să-și ia zborul către fanii jocurilor pe calculator. Este un monitor cu ecran masiv de 49 inch și o rezoluție tot mai aproape de perfecțiune: 5.120 x 1.440 pixeli.

Așa cum arată informațiile de la TFT Central, acest nou monitor – pe care Samsung va începe să îl producă în septembrie – se bazează foarte mult pe modelul monitorului Samsung CHG90, foarte bine primit de amatorii de jocuri, care avea un ecran ultra-lat cu un raport de aspect de 32: 9.

Principalul pas înainte cu aceasta noua ofertă de la Samsung este rezoluția, menționată a fi de 5.120 x 1.440 pixeli. Acesta este un upgrade major față de CHG90, care a rulat cu o rezoluție de 3.840 x 1.080. În afară de preț – care va fi întotdeauna o problemă cu aceste tipuri extraordinare de monitoare – rezoluția a fost principalul dezavantaj al modelului CHG90, pentru că având un ecran gigantic și lat, care păstrează aceeași rezoluție verticală ca un ecran standard Full HD, parcă au existat niște „crampe” în folosirea intensă a monitorului.

Densitatea globală a pixelilor sau nivelul de detaliu al modelului CHG90 a fost într-adevăr aceeași cu cea a unui monitor Full HD, motiv pentru care este deosebit de interesant să vedem acest nou monitor oferind o rezoluție de 5.120 x 1.440.

Întodeauna de unde luăm trebuie și să dăm iar noul panou are o rată de reîmprospătare de 120Hz, ușor mai mică decât CHG90 care a venit cu o rată de 144Hz. Desigur, viteza cadrelor va fi mai greu să ajungă la maxim, având în vedere rezoluția superioară a noului ecran. Acest monstru de 49 inch de la Samsung rămâne același ca și precedentul CHG90, fiind un panou VA – (Vertical Alignment), cu rame ultra-subțiri pe trei laturi (toate cu excepția ramei inferioare) și o curbură de 1.800R.

Unele dintre cele mai vechi computere (TRS-80 și Commodore PET) au fost cu tuburi catodice. Ecranul a fost monocrom și o cantitate limitată de informații puteau fi afișate pe monitor. În 1981 IBM a introdus un adaptor de culori care putea afișa patru culori cu o rezoluție de 320 x 200 pixeli sau ar putea produce o rezoluție de 640 x 200 pixeli cu două culori.

Acest monitor de 49 de inch (124,46 cm) va fi modelul emblematic în materie de monitoare al companiei Samsung. TFT Central – un renumit site din Anglia, bine informat, care oferă informații de specialitate și review-uri pentru monitoare – pretinde că va exista și un monitor de 43,4 inch cu o rezoluție de 3.840 x 1.200, utilizând același design fără rame cu o curbură 1.800R și o rată de reîmprospătare de 144Hz. De asemenea, se așteaptă ca acest monitor să fie lansat în septembrie.

Pentru cei care nu doresc un ecran imens, va fi de asemenea lansat și un model mai compact de 34 inch (86,36 cm.) planificat cu o rezoluție de 3.440 x 1.440, din nou cu o rată de reîmprospătare de 144Hz.

În cele din urmă, Samsung este pregătit să ofere un panou VA curbat de 31,5 inch, cu o rezoluție de 3.840 x 2.160 și o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Monitorul de 34 inch ar trebui să înceapă producția în timpul trimestrului din 2018, însă cel de 31,5 inch va fi primul pe liniile de asamblare în iulie.

SourceTechRadar

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....