Acasă Stiri Monitorul curbat Odyssey Neo G9 lansat de Samsung

Monitorul curbat Odyssey Neo G9 lansat de Samsung

Primul monitor curbat de jocuri Mini LED Odyssey Neo G9 cu tehnologie Quantum Matrix a fost lansat de Samsung. Monitorul oferă o experiență de joc revoluționară și va fi disponibil pentru pre-comandă la nivel mondial începând cu 29 iulie.

Samsung Electronics, liderul pieței monitoarelor de jocuri, a anunțat lansarea globală a monitorului său curbat de nouă generație, Odyssey Neo G9. Noul monitor Samsung se alătură gamei Odyssey, ducând jocurile la nivelul următor cu tehnologia Quantum Matrix. Aceasta este susținută de afișajul LED Quantum Mini și Quantum HDR 2000 pentru o experiență de joc captivantă.

Odată cu lansarea Odyssey G9 în 2020, Samsung a depășit limitele monitoarelor premium pentru jocuri în privința calității imaginii. Acum, cu primul afișaj curbat cu LED Quantum Mini din industrie, Odyssey Neo G9 catapultează categoria monitorului de jocuri. Dispunând de tehnologia Quantum Matrix combinată cu rate de răspuns și reîmprospătare super-rapide, noul monitor oferă o imagine dinamică de neegalat și performanță premium pentru toți jucătorii.

Samsung Odyssey Neo G9 lansat la nivel mondial

Samsung a abordat cerințele și așteptările chiar și celor mai pretențioși jucători cu lansarea monitoarelor Odyssey anul trecut”. A declarat Hyesung Ha, vicepreședinte senior Visual Display la Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom. „Odată cu introducerea Odyssey Neo G9, echipat cu afișaje LED Quantum Mini, suntem încântați să oferim clienților noștri o experiență de joc de ultimă generație și să demonstrăm leadershipul nostru continuu pe piață.”

Odyssey Neo G9 utilizează aceeași tehnologie Mini LED încorporată în cea mai recentă gamă Neo QLED de la Samsung. Această tehnologie este activată de o nouă sursă de lumină, Quantum Mini LED. La 1/40 înălțimea unui LED convențional, Quantum Mini LED are micro-straturi incredibil de subțiri, umplute cu multe alte LED-uri.

LED (light-emitting diode sau diodă emițătoare de lumină). Rusul Oleg Losev a brevetat primul LED în 1927. Invenția sa a fost recunoscută dar nu a avut utilitate practică timp de câteva decenii. Culoarea luminii emise depinde de compoziția și de starea materialului semiconductor folosit.

În plus, tehnologia Quantum Matrix cu LED-urile Quantum Mini face zonele întunecate mai întunecate și cele luminoase mai luminoase. Quantum HDR 2000 oferă o luminozitate maximă de 2.000 de niți, cu certificare primită de la VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker). Monitorul are un raport de contrast static de 1.000.000: 1. În plus monitorul Samsung oferă niveluri perfecte de alb și negru, pentru un contrast de neegalat și detalii imaculate.

Noul monitor Samsung costă peste 2.500 de euro

Monitorul Samsung Odyssey Neo G9 are un afișaj ultra-larg de 49 inch (124,46 centimetri). Are un raport de aspect 32: 9 care oferă Dual Quad High-Definition (DQHD; rezoluție 5.120 × 1.440) cu o viteză de reîmprospătare rapidă de 240Hz și timp de răspuns de 1 ms. Curbura 1000R futuristă și captivantă a monitorului a fost certificată de TÜV Rheinland. Cunoscuta organizație internațională de certificare din Germania i-a acordat monitorului certificatul Eye Comfort.

Monitorul Samsung oferă sincronizare adaptivă pe DP1.4 și HDMI2.1 VRR (Variable Refresh Rate) prin HDMI 2.1 cu compatibilitate NVIDIA G-SYNC și AMD FreeSync Premium Pro. Astfel oferă acțiune dinamică și perfectă scenă cu scenă pentru o experiență de joc incredibilă.

Afișajul se potrivește perfect oricărei configurații sau mediului de joc. Are un exterior alb lucios și un sistem futurist de iluminare cu nucleu infinit din spate, care include 52 de culori și cinci opțiuni de efect de iluminare. Monitorul vine, de asemenea, cu caracteristica CoreSync, permițând utilizatorilor să își personalizeze configurarea cu modul de mai multe culori, pentru o imersiune totală.

Toate cele de mai sus au însă un preț. Conform informațiilor va costa peste 2.500 de euro. Odyssey Neo G9 cu Quantum Mini LED va fi disponibil pentru precomandă din 29 iulie 2021 și va fi disponibil la nivel global până la 9 august 2021.

Stiri

Samsung în parteneriat cu muzeul Louvre pentru lucrări de artă în Art Store

Samsung a semnat zilele trecute un parteneriat cu Muzeul Luvru (Louvre în franceză), renumitul muzeu de artă din Paris. Prin această colaborare...

Samsung Display produce în masă ecrane OLED de 90Hz pentru laptopuri

Laptopurile de jocuri OLED ar putea fi în curând un lucru comun datorită Samsung Display. Subsidiara Samsung crește producția în masă a...

Seria Galaxy S22 fără cameră sub afișaj: ecran Infinity-O ca seria S21

Apar tot mai multe zvonuri despre seria Galaxy S22 și nu vor conteni până la lansarea propriu-zisă. Noua serie emblematică Samsung va...

Galaxy Book Flex 3 Alpha certificat de FCC, rulează Windows 11 Pro

Samsung pare să dezvolte o continuare directă a laptopului Galaxy Book Flex 2 Alpha în așteptarea marelui anunț Microsoft Windows 11 de...

Galaxy Watch 4 Golf Edition a fost lansat de Samsung în Coreea de Sud

La modelele Galaxy Watch și Watch Active 2, Samsung a lansat și o ediție specială Golf Edition. Ambele ceasuri au avut succes...

Galaxy S22 Ultra cu încărcare de 45W și noi detalii despre Exynos 2200

Acum, când seria Apple iPhone 13 a fost lansată oficial, în timp ce Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3...

Samsung a lansat un nou frigider Bespoke personalizabil cu o singură ușă

Samsung Electronics a lansat zilele trecute un nou frigider cu o ușă în gama Bespoke. Acesta este mai practic și va fi...