Câteva motive pentru a cumpăra sau a evita un Galaxy Z Fold 5

496
Cateva motive pentru a cumpara sau a evita un Galaxy Z Fold 5
Sursa foto: via makeuseof.com

Galaxy Z Fold 5 este cel mai recent telefon pliabil de vârf al Samsung pentru 2023, conceput pentru o productivitate sporită și consum media. Având un preț pentru modelul de bază de aproape 2.000 de euro, dispozitivul cu siguranță nu este ieftin. Fold 5 este unul dintre cele mai scumpe telefoane în acest moment de pe piață.

Având în vedere că nu a adus nimic spectaculos pe piață, în afară de o nouă balama și un nou procesor, față de Galaxy Z Fold 4, un astfel de preț este greu digerabil. Pentru comparație, Samsung Galaxy Z Flip 5 este mult îmbunătățit față de Galaxy Z Flip 4. Dar chiar dacă vă puteți permite un astfel de dispozitiv premium, merită să-l cumpărați? Vă prezentăm mai jos, via Makeuseof, câteva dintre avantajele și dezavantajele lui Galaxy Fold 5. În acest fel aveți la îndemână principalele motive pentru care merită cumpărat și de ce ați putea dori să vă gândiți de două ori dacă vreți să cumpărați unul.

Mai multe motive pentru a cumpăra Samsung Galaxy Z Fold 5

Deși este o actualizare incrementală în anumite privințe, Fold 5 are o serie de caracteristici care îl ajută să îl transforme în cel mai bun și mai puternic telefon pliabil Samsung de până acum. Este vorba mai jos de noua balama a telefonului, software-ul incredibil și un procesor foarte puternic.

Fără decalaj atunci când este pliat. Toate dispozitivele Fold de până acum au avut un decalaj la mijloc atunci când sunt pliate. Lăsarea unui spațiu permite intrarea prafului și apei chiar și atunci când dispozitivul este închis. Acest lucru face ca ecranul fragil să se zgârie mai ușor, iar praful poate cauza probleme în timp. De asemenea, pur și simplu nu arată atât de bine pe cât ar putea.

O treime din suprafața terestră globală este acoperită de suprafețe producătoare de praf. Acestea sunt regiuni hiperaride sau zone uscate. Deșertul Sahara are ~1 miliard de hectare (regiuni hiperaride) și 5,2 miliarde de hectare (zone uscate).

Dar datorită noului mecanism de balamale de pe Galaxy Z Fold 5, telefonul se poate închide acum perfect. Pentru a fi corect, am mai văzut și un alt telefon pliabil închizîndu-se fără gol între cele două părți, dar Samsung este primul care o oferă și un rating IPX8 pentru rezistența la apă.

Cel mai bun software pliabil și cel mai puternic procesor

Cel mai bun software pe un telefon pliabil. Poate multă lume crede că Google, compania care controlează Android, ar avea cea mai bună experiență software pe telefonul său pliabil, dar nu este cazul. În materie de telefoane pliabile și software, Samsung nu are concurent. Compania are un avans de trei ani în domeniu, astfel că gigantul sud-coreean și-a perfecționat software-ul și a optimizat aplicațiile în funcție de factorul de formă pliabil.

Asta înseamnă că software-ul de pe Fold 5 este mai stabil și mai fluid decât pe orice alt pliabil de pe piață. Și, cu caracteristica Taskbar care imită funcționalitatea barei de activități Windows, puteți comuta rapid între diferite aplicații pentru a face mai ușor multitasking-ul – ceva ce ați dori adesea să faceți pe un ecran mai mare.

Procesor Snapdragon 8 Gen 2 special pentru telefonele Galaxy. Fold 5 este alimentat de Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy același cip aflat și pe seria Galaxy S23 Ultra. Aceasta înseamnă că dispozitivul nu este doar mai puternic decât predecesorul său, dar este și mai eficient și mai bun la gestionarea căldurii. Acest lucru duce la o redare mai rapidă a graficii și o durată de viață mai lungă a bateriei.

Trei motive pentru a nu cumpăra un Galaxy Z Fold 5

Din păcate, nimic nu este perfect și acest lucru se aplică și la noul Fold. Samsung Galaxy Z Fold 5 este unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață. Înainte de a cumpăra unul, ar trebui să fii conștient de unele dintre potențialele dezavantaje.

Fără rezistență la praf și viteze de încărcare mediocre. În timp ce Fold 5 este rezistent la apă nu este rezistent la praf. Litera „X” din certificarea IPX8 înseamnă că dispozitivul nu este evaluat oficial pentru rezistență la praf. Probabil că puțin praf nu îl va distruge, dar atunci când cheltui o grămadă de bani pe un telefon vrei să fie și rezistent la praf.

Mai avem un of aici. Samsung nu a crescut nici viteza de încărcare a lui Fold 5 – este încă limitată la 25 W. În comparație cu vitezele de încărcare pe care alte mărci Android le oferă astăzi, 25W pare de-a dreptul din alte vremuri.

Amortizare rapidă și costuri mari de reparații. Un mare motiv de reținere în cumpărarea unul Fold 5 ar fi că pliabilele își pierd valoarea foarte repede. Pentru context, dacă dați înapoi la Samsung un Fold 4 pentru a primi un Fold 5, Samsung vă va oferi doar până la 595 de dolari ca valoare de schimb. Asta înseamnă că în mai puțin de un an de la lansare, primul și-a pierdut deja aproape 67% din valoare.

Nu uitați că dispozitivele pliabile sunt, de asemenea, mai susceptibile de a fi deteriorate decât telefoanele obișnuite. Ne referim aici în special la ecranul interior pliabil și fragil. Și întrucât piesele pe care le folosesc aceste telefoane nu sunt ușor disponibile, o reparație poate costa uneori foarte mult.

Un telefon puternic destinat pentru sarcini grele

Nu este destinat utilizatorilor obișnuiți. Utilizatorul obișnuit își folosește telefoanele pentru sarcini simple, cum ar fi navigarea în rețelele sociale, apelarea, trimiterea de mesaje text, vizionarea de filme, cumpărăturile online, jocurile ușoare și alte lucruri similare.

Toate aceste lucruri pot fi făcute cu ușurință pe un telefon obișnuit. Toată lumea vrea un ecran mai mare, este plăcut să aveți unul, dar este încă inutil. A avea atât de mult mai mult spațiu de ecran ar avea sens doar dacă intenționați să faceți mai multe sarcini pe telefon și mai multe ori găsiți că dispozitivul dvs. actual este limitat. Deci, un Galaxy Z Fold 5 nu este un telefon destinat unor lucruri mărunte, chiar dacă puteți face orice pe un astfel de ecran.

Dar să nu desconsiderăm noul Fold 5, chiar dacă este un upgrade minor, este binevenit. Samsung este în prezent singurul jucător major de pe piața pliabilă și, prin urmare, aproape fără concurență. Nu există companii care să-l încurce și poate de aceea nu are prea multe motive pentru a inova. Deși Fold 5 nu este foarte impresionant din punct de vedere tehnic este o mană cerească pentru o anumită categorie de oameni. Dar, nu l-am recomanda majorității oamenilor din destule multe motive.

Totuși, dacă aveți bani și vreți un ecran mai mare, Fold 5 este cea mai bună opțiune de pe piață în acest moment. Cu hardware construit pentru a dura, software care se adaptează nevoilor dvs. și actualizări de Android și de securitate pe termen lung, este extrem de tentant și face cu ochiul multor cumpărători.