Acasă Stiri Dispozitiv multifuncțional Samsung cu ecran flexibil pliabil

Dispozitiv multifuncțional Samsung cu ecran flexibil pliabil

Smartphone-ul Samsung cu ecran pliabil, poate fi transformat în mai multe dispozitive și poate fi folosit atunci când vrem, într-un smartphone, într-o tabletă, într-un ceas și probabil în mai multe nebunii, în ce vrem și ce nu vrem. Ce puțin asta ne lasă să credem cererea pentru un brevet depusă de Samsung la USPTO și WIPO pentru un „dispozitiv electronic cu afișaj flexibil„.

Gigantul high-tech coreean depune în mod constant cereri de brevete, pe care le și primește, pentru noi modele de smartphone-uri. Din ce în ce mai mult, este vorba de smartphone-uri pliabile, unul mai fantezist și mai futurist decât celălalt. Acum vă prezentăm un brevet primit de Samsung, săptămâna trecută, pentru un dispozitiv electronic multifuncțional care poate fi folosit ca un smartphone, tabletă, smartwatch, radio cu ceas deșteptător și ca sistem GPS de navigație pentru mașini.

Brevetul original a fost solicitat în octombrie 2016 în Coreea de Sud și aprobat în 11 ianuarie 2018. Versiunea în limba engleză a brevetului a fost publicată în baza de date a United States Patent and Trademark Office (USPTO) și World Intellectual Property Organization (WIPO) săptămâna trecută, pe 12 aprilie 2018.

Dispozitivul brevetat are un afișaj flexibil. Carcasa este alcătuită din trei părți, două secțiuni înguste ale capetelor și o piesă centrală dublă și lungă. Cele două capete pot fi îndoite înapoi, în poziția pliată, afișajul se află pe partea exterioară a telefonului smartphone.

WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite (ONU). A fost creată în 1967 și are are în prezent 191 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO.

Partea din mijloc este mult mai subțire decât cele două părți, ceea ce aduce beneficii flexibilității. Eventual, această parte poate fi făcută și din alte materiale, de exemplu un material transparent sau unul pe baza tehnologiei E-Ink, care consumă și relativ puțină energie. Cele două capete sunt mult mai rigide, acolo sunt plasate și componente cum ar fi procesorul, bateria, camera și altele.

Odată pliat, secțiunea mijlocie a afișajului poate fi utilizată ca telefon inteligent. Apoi, dispozitivul funcționează ca un smartphone cu afișaj dual, cele două zone de afișare aflate pe spate, afișează bara de stare și notificările utilizatorilor.

Atunci când dispozitivul pliabil Samsung este desfăcut în întregime, utilizatorul are la dispoziție un afișaj larg cu ecran lat. Deși este un ecran flexibil, pe ecran poate fi afișat un conținut diferit pentru fiecare parte a carcasei. De exemplu, ambele părți pot funcționa ca o tastatură. Sau partea stângă prezintă o ilustrație, în timp ce pe partea din mijloc și din dreapta este afișată o pagină Web.

Dispozitivul pliabil Samsung poate fi, de asemenea, plasat într-o mașină cu ajutorul unui suport magnetic pe partea de sus a tabloului de bord. Lățimea totală a ecranului poate fi apoi utilizată, de exemplu ca sistem de navigație. Prin plasarea smartphone-ului spre parbriz, utilizatorul nu este distras în mod inutil atunci când trebuie să fie atent la drum.

Afișajul flexibil permite, de asemenea, folosirea smartphone-ului ca un „model 3D”. Utilizatorul trebuie apoi să îndoaie capetele unul față de celălalt. Acesta permite utilizatorului să pună jos dispozitivul, pentru a fi utilizat ca radio cu ceas. În astfel de cazuri, tot conținutul va fi afișat pe secțiunea intermediară flexibilă.

În același mod, dispozitivul poate fi, de asemenea, folosit ca un smartwatch. Ideal atunci când călătoriți, ușor portabil și ușor de transformat într-un ecran mare. Capetele sunt ținute împreună prin intermediul unui material magnetic.

Ca alternativă, brevetul descrie un dispozitiv electronic similar, dar un pic mai mare ca o tabletă pliabilă. În poziția deschisă, are o dimensiune similară cu cea a unei tablete de 7 inch. Datorită dimensiunii sale, acest model are o parte de suport în mijloc, sub afișaj. În acest fel, partea centrală a afișajului nu se poate îndoi când este deschisă. Odată pliată, această parte de susținere este integrată în design.

Nu ne facem iluzii privind apariția în acest an sau în viitorul foarte apropiat a acestui gadget, dar nu putem ști niciodată planurile companiei Samsung. Acesta este unul dintre acele brevete mai rare care ar putea echivala cu ceva foarte revoluționar dacă este pus în aplicare, în modul în care a fost prezentat.

Conform zvonurilor Samsung Galaxy X nu va fi mai mare decât un Galaxy Note 8, iar firma sud-coreeană încă mai lucrează la Galaxy X, nu a finalizat încă designul. Este posibil și să intre în joc și acest brevet. Totul se poate schimba!

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...