Acasă Stiri Dispozitiv multifuncțional Samsung cu ecran flexibil pliabil

Dispozitiv multifuncțional Samsung cu ecran flexibil pliabil

Smartphone-ul Samsung cu ecran pliabil, poate fi transformat în mai multe dispozitive și poate fi folosit atunci când vrem, într-un smartphone, într-o tabletă, într-un ceas și probabil în mai multe nebunii, în ce vrem și ce nu vrem. Ce puțin asta ne lasă să credem cererea pentru un brevet depusă de Samsung la USPTO și WIPO pentru un „dispozitiv electronic cu afișaj flexibil„.

Gigantul high-tech coreean depune în mod constant cereri de brevete, pe care le și primește, pentru noi modele de smartphone-uri. Din ce în ce mai mult, este vorba de smartphone-uri pliabile, unul mai fantezist și mai futurist decât celălalt. Acum vă prezentăm un brevet primit de Samsung, săptămâna trecută, pentru un dispozitiv electronic multifuncțional care poate fi folosit ca un smartphone, tabletă, smartwatch, radio cu ceas deșteptător și ca sistem GPS de navigație pentru mașini.

Brevetul original a fost solicitat în octombrie 2016 în Coreea de Sud și aprobat în 11 ianuarie 2018. Versiunea în limba engleză a brevetului a fost publicată în baza de date a United States Patent and Trademark Office (USPTO) și World Intellectual Property Organization (WIPO) săptămâna trecută, pe 12 aprilie 2018.

Dispozitivul brevetat are un afișaj flexibil. Carcasa este alcătuită din trei părți, două secțiuni înguste ale capetelor și o piesă centrală dublă și lungă. Cele două capete pot fi îndoite înapoi, în poziția pliată, afișajul se află pe partea exterioară a telefonului smartphone.

WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite (ONU). A fost creată în 1967 și are are în prezent 191 de state membre. Are sediul la Geneva, Elveția. România este membră a WIPO.

Partea din mijloc este mult mai subțire decât cele două părți, ceea ce aduce beneficii flexibilității. Eventual, această parte poate fi făcută și din alte materiale, de exemplu un material transparent sau unul pe baza tehnologiei E-Ink, care consumă și relativ puțină energie. Cele două capete sunt mult mai rigide, acolo sunt plasate și componente cum ar fi procesorul, bateria, camera și altele.

Odată pliat, secțiunea mijlocie a afișajului poate fi utilizată ca telefon inteligent. Apoi, dispozitivul funcționează ca un smartphone cu afișaj dual, cele două zone de afișare aflate pe spate, afișează bara de stare și notificările utilizatorilor.

Atunci când dispozitivul pliabil Samsung este desfăcut în întregime, utilizatorul are la dispoziție un afișaj larg cu ecran lat. Deși este un ecran flexibil, pe ecran poate fi afișat un conținut diferit pentru fiecare parte a carcasei. De exemplu, ambele părți pot funcționa ca o tastatură. Sau partea stângă prezintă o ilustrație, în timp ce pe partea din mijloc și din dreapta este afișată o pagină Web.

Dispozitivul pliabil Samsung poate fi, de asemenea, plasat într-o mașină cu ajutorul unui suport magnetic pe partea de sus a tabloului de bord. Lățimea totală a ecranului poate fi apoi utilizată, de exemplu ca sistem de navigație. Prin plasarea smartphone-ului spre parbriz, utilizatorul nu este distras în mod inutil atunci când trebuie să fie atent la drum.

Afișajul flexibil permite, de asemenea, folosirea smartphone-ului ca un „model 3D”. Utilizatorul trebuie apoi să îndoaie capetele unul față de celălalt. Acesta permite utilizatorului să pună jos dispozitivul, pentru a fi utilizat ca radio cu ceas. În astfel de cazuri, tot conținutul va fi afișat pe secțiunea intermediară flexibilă.

În același mod, dispozitivul poate fi, de asemenea, folosit ca un smartwatch. Ideal atunci când călătoriți, ușor portabil și ușor de transformat într-un ecran mare. Capetele sunt ținute împreună prin intermediul unui material magnetic.

Ca alternativă, brevetul descrie un dispozitiv electronic similar, dar un pic mai mare ca o tabletă pliabilă. În poziția deschisă, are o dimensiune similară cu cea a unei tablete de 7 inch. Datorită dimensiunii sale, acest model are o parte de suport în mijloc, sub afișaj. În acest fel, partea centrală a afișajului nu se poate îndoi când este deschisă. Odată pliată, această parte de susținere este integrată în design.

Nu ne facem iluzii privind apariția în acest an sau în viitorul foarte apropiat a acestui gadget, dar nu putem ști niciodată planurile companiei Samsung. Acesta este unul dintre acele brevete mai rare care ar putea echivala cu ceva foarte revoluționar dacă este pus în aplicare, în modul în care a fost prezentat.

Conform zvonurilor Samsung Galaxy X nu va fi mai mare decât un Galaxy Note 8, iar firma sud-coreeană încă mai lucrează la Galaxy X, nu a finalizat încă designul. Este posibil și să intre în joc și acest brevet. Totul se poate schimba!

Stiri

Samsung Internet sincronizează pozițiile paginii pe toate dispozitivele Galaxy

Samsung Internet este un browser web foarte popular, dezvoltat inițial pentru smartphone-urile Galaxy. Browserul Samsung este, în același timp, disponibil pentru descărcare...

Samsung pe primul loc în Europa în Q1 2020, urmat de Xiaomi și Apple

Xiaomi tocmai a trecut de Apple în Europa, compania chineză preluând o mare parte din cota de piață Huawei. În primul trimestru...

Samsung a lansat discret un nou model Galaxy S20 FE 4G

Samsung a lansat zilele trecute versiunea cu procesorul Snapdragon 865 a modelului Galaxy S20 FE 4G. Smartphone-ul este identic cu modelele cu...

Ecranele AMOLED de pe Galaxy Book cu 25% mai eficiente energetic în Dark Mode

Cea mai recentă serie de laptopuri Samsung Galaxy Book a fost prezentată la sfârșitul lunii trecute, cu superbe ecrane AMOLED de 13,3...

Samsung Dreamground AR: noul serviciu de jocuri pentru smartphone-uri

Jocurile mobile câștigă tot mai mult teren și au devenit foarte populare în ultimii ani. Nu este surprinzător, desigur, deoarece smartphone-urile noastre...

Galaxy S22 Ultra va avea cea mai bună cameră zoom realizată vreodată

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai bun smartphone în materie de camere foto de pe piață.  Acest lucru se datorează camerei...

Samsung dezvoltă o tehnologie avansată de ambalare a cipurilor

Samsung a declarat vineri că a dezvoltat o nouă tehnologie avansată de ambalare a cipurilor pentru aplicații de înaltă performanță. Gigantul tech...