Seria Neo QLED 2023 certificată „Reducing CO2” de Carbon Trust

198
‘Reducing CO2’ Carbon Trust
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Despre designul, calitatea și durabilitatea televizoarelor Samsung nici nu mai trebuie să vorbim. Dar din când în când o mai facem. Gigantul high-tech sud-coreean este lider incontestabil în ultimii 17 ani consecutivi pe piața globală TV. Această supremație este confirmată permanent de tot felul de premii și certificări. Acum șase modele din seria Samsung Neo QLED 2023 au primit certificarea „Reducing CO2” de la Carbon Trust.

Este vorba despre televizoare Neo QLED 8K și 4K, certificate pentru o amprentă de carbon redusă față de predecesorii lor. Pe măsură ce Samsung își extinde eforturile de sustenabilitate, este de așteptat ca peste 20 de modele să obțină astfel de certificări „Reducing CO2” de la Carbon Trust în acest an.

Samsung a anunțat că șase modele din gama Neo QLED 2023 au obținut certificarea „Reducing CO2” de la Carbon Trust. Această etichetă este acordată unui produs când amprenta de carbon a fost redusă de la an la an. Este o dovadă a eforturilor Samsung de a spori sustenabilitatea de-a lungul întregului ciclu de viață al produsului.

„Reducing CO2” de la Carbon Trust pentru seria Samsung Neo QLED 2023

Certificatul „Reducerea CO2” este acordat produselor care își reduc amprenta de carbon pe întreg ciclul de viață al produsului. Organizația Carbon Trust calculează produsele eligibile pentru certificare prin evaluarea cantității de gaze cu efect de seră generate pe parcursul ciclului de viață al produsului pe baza standardelor recunoscute internațional.

Carbon Trust este un organism de certificare non-profit acreditat la nivel mondial. A fost înființat de guvernul britanic în 2001. Scopul acestei organizații este de a accelera trecerea la o economie durabilă, cu emisii reduse de carbon.

Carbon Trust calculează certificarea amprentei de carbon evaluând cantitatea de GES (gaze cu efect de seră) generată pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Intră aici totul, de la producție până la lansare, pe baza standardelor recunoscute internațional.

Televizoarele Samsung Neo QLED 2023 au obținut certificarea ca recunoaștere a eforturilor Samsung de a reduce greutatea produselor și consumul de energie în timpul fazei de utilizare în comparație cu predecesorii lor. Cele șase modele certificate includ trei televizoare Neo QLED 8K și trei Samsung Neo QLED 4K, potrivit Samsung Newsroom. Samsung se așteaptă să obțină certificarea amprentei de carbon pentru mai mult de 20 de modele în acest an. Este vorba despre alte modele QLED, Crystal UHD și OLED, precum și monitoare și ecrane de semnalizare.

În 2021, seria Samsung Neo QLED a fost prima a primit certificarea printre televizoarele 4K și cu rezoluție mai mare. În anul următor, 16 modele din gama Samsung 2022, inclusiv 11 modele din gama QLED, Crystal UHD și Lifestyle TV, precum și cinci monitoare și produse de semnalizare, au obținut, de asemenea, certificarea.

Pentru mai multe informații despre gama de televizoare Samsung 2023, vă rugăm să vizitați www.samsung.com.