Samsung Neo QLED și Lifestyle TV 2023 certificate Circadian Rhythm Display

218
Circadian Rhythm Display
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că gamele sale de televizoare din 2023, Neo QLED TV (modelele Q70C și mai mari) și Lifestyle TV (The Frame, The Serif și The Sero), au primit certificarea „Circadian Rhythm Display” de la Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE). VDE este un cunoscut institut de certificare în inginerie electrică din Germania. Certificarea subliniază angajamentul Samsung de a dezvolta tehnologii și produse concepute cu atenție pentru protecția consumatorilor.

Certificarea Circadian Rhythm Display recunoaște că modul Eye Comfort al televizorului Samsung oferă o experiență de vizionare optimă pentru consumatori. Este vorba despre situații în care își petrec mai mult timp în interior, potrivit Samung Newsroom. În acest caz televizoarele Samsung echilibrează automat expunerea la lumină și temperatura culorii pentru a imita lumina naturală exterioară. Modul Eye Comfort de pe televizoarele Samsung ajustează setările ecranului pentru a oferi consumatorilor o experiență de vizionare optimă.

Neo QLED și Lifestyle TV 2023 certificate Circadian Rhythm Display

Ritmul circadian are un ciclu de inhibare a secreției de melatonină pentru activități dinamice în timpul zilei în timp ce activează eliberarea acesteia pentru un somn confortabil pe timp de noapte. Melatonina este un hormon cunoscut ca te ajuta sa dormi bine. „Ceasul biologic” al fiecărei persoane corespunde în mare cu ciclul unei zile. De fapt, „circadian” înseamnă „aproximativ o zi”

Potrivit cercetărilor, când oamenii sunt îndepărtați de orice sursă a timpului exact, „ceasul” lor intern pare să funcționeze pentru o zi de aproximativ 25 de ore. Dacă ceasul biologic se desincronizează cu cel al societății, apar probleme legate de somn.

Certificarea VDE Circadian Rhythm Display validează beneficiile modului Eye Comfort asupra ritmului circadian al utilizatorilor. A fost măsurat stimulul circadian la diferite niveluri de iluminare și evaluarea impactului asupra suprimării melatoninei. Procesul de certificare respectă metoda Circadian Stimulus bazată pe rezultatele cercetării Centrului de Cercetare a Iluminării din SUA. Lighting Research Center urmărește promovarea utilizării eficiente a luminii pentru societate și mediu.

Certificarea Circadian Rhythm Display este una dintre numeroasele certificări pe care le-au primit televizoarele Samsung în ultimii ani. Este rezultatul eforturile companiei Samsung de a pune utilizatorii și experiența lor în centrul proiectării produselor. Anterior, televizoarele Samsung au primit certificarea „Eye Care” de la VDE și validarea „Glare-Free” de la UL. Împreună cu certificările „Pantone Validated” și „SkinTone Validated” de la Pantone avem certitudinea că ecranele televizoarelor Samsung îndeplinesc cele mai înalte standard de pe piață.