Neo QLED 8K 2022: calitatea imaginii controlată de inteligența artificială

320
Neo QLED 8K 2022 calitatea imaginii prin inteligenta artificiala
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics conduce industria televizoarelor de mai bine de un deceniu cu cele mai noi tehnologii disponibile. În 2022, Samsung și-a asigurat din nou locul unu în ceea ce privește cota de piață timp de 16 ani consecutiv. În centrul ecranelor Samsung se află inovația centrată pe client, care alimentează ecranele Samsung, inclusiv Neo QLED 8K 2022.

Samsung Newsroom s-a întâlnit cu inginerii Samsung pentru a cunoaște mai bine caracteristicile inovatoare care fac din Samsung Neo QLED 8K 2022 televizorul care este astăzi. Neo QLED 8K are o calitate a imaginii la nivelul următor și caracteristici unice, alimentate de inteligența artificială (AI).

Samsung Neo QLED 8K 2022 este o versiune actualizată a televizorului QLED anterior și vine cu o gamă largă de funcții inovatoare. În centrul acestor progrese se află Quantum Matrix Technology Pro pentru un control mai mare al LED-urilor Quantum Mini. Acest lucru permite televizorului să-și controleze iluminarea în 16.384 trepte, ceea ce este de patru ori mai mare decât afișajele convenționale pe 12 biți la 4.096 de trepte, oferind culori realiste nevăzute anterior.

Shape Adaptive Light și Real Depth Enhancer pe Neo QLED 8K 2022

Tehnologiile recent introduse Shape Adaptive Light și Real Depth Enhancer, au dus calitatea imaginii televizoarelor Samsung la noi culmi. Aceste noi funcții optimizează contrastul și produc imagini curate și puternice, adăugând un sentiment mai realist de profunzime ecranului tău.

Real Depth Enhancer îmbunătățește calitatea imaginii prin separarea unui obiect de fundal. Fiecare imagine are un obiect și un fundal cu cerințe diferite pentru a scoate în evidență calitatea optimă a imaginii. Real Depth Enhancer separă obiectul de fundal pentru a spori contrastul obiectului, făcându-l să arate clar. Făcând acest lucru, putem distinge clar obiectul de fundal, creând un sentiment mai mare de profunzime și făcând imaginile exact ca în realitate.

Primul televizor lansat de Samsung (1969) a fost P-3202, un televizor alb-negru cu diagonala de 12 inch (30,48 centimetri). Până în 1976 compania Samsung Electronics a vândut peste un milion de televizoare în Coreea de Sud.

Shape Adaptive Light analizează o scenă și estimează diferența de strat de lumină pentru fiecare secțiune a unei scene. Shape Adaptive Light creează efectul de sinergie cu cel mai recent Quantum Mini LED pentru a controla și optimiza cu precizie sursa de lumină pentru un contrast precis. Face ca zonele luminoase să rămână luminoase, iar spațiile întunecate din jurul lor să rămână întunecate. Noua tehnologie permite niveluri optime de contrast și detalii în cel mai intens negru, producând o calitate a imaginii realiste.

Procesor cuantic neuronal pentru orice scenă

Performanța tehnologică a permis să ne bucurăm de calitatea imaginii 8K din confortul casei. Deși nu toate emisiunile și filmele sunt realizate în 8K, utilizatorii pot profita din plin de cea mai recentă tehnologie TV pe care Samsung o oferă. De fapt, valoarea reală a televizoarelor 8K provine din tehnologia de upscaling AI de la Samsung, care oferă o calitate a imaginii de nivel următor prin analizarea imaginii în timp real și upgradarea acesteia la o calitate superioară sau chiar 8K, indiferent de calitatea originală a imaginii. Neo QLED 8K a crescut numărul de rețele neuronale de la 16 la 20 pentru a consolida capacitatea de analiză și upscaling a imaginilor. Rețelele AI multi-inteligente de la Neural Quantum Processor îmbunătățesc nu numai imaginile, ci și jocurile în cloud la rezoluție 8K.

Culoarea este un factor important în evaluarea calității imaginii unui televizor. Samsung a atins un volum de culoare de 100% din 2017 și a afișat culori precise și vii. Noile modele Samsung QLED 8K 2022 au primele ecrane HDR din lume cu certificare „Pantone Validated”. Pantone este specializat în culoare și oferă un standard global de culoare, PMS (Pantone Matching System). Certificarea recunoaște capacitatea Samsung de a exprima cu acuratețe culorile. Neo QLED 8K a fost recunoscut pentru expresia sa exactă a 2.161 de culori Pantone și 110 de nuanțe de piele.

Calibrare inteligentă a calității imaginii pe Neo QLED 8K 2022

Samsung oferă o calitate a imaginii de vârf în industrie prin inovații tehnice. Un exemplu clasic este Calibrarea inteligentă, care este încorporată în cele mai recente modele de televizoare din 2022.

Calibrarea inteligentă permite televizoarelor Samsung Neo QLED să-și calibreze ecranul folosind pur și simplu smartphone-ul. Acest lucru permite utilizatorilor să-și calibreze televizoarele pentru o calitate superbă a imaginii printr-un proces simplu, pas cu pas, cu funcția de calibrare inteligentă din aplicația Smart Things. Tot ce trebuie să facă utilizatorii este să deschidă funcția de calibrare inteligentă din aplicația SmartThings și să își orienteze camera smartphone-ului către televizor. Apoi aplicația SmartThings va simplifica procesul pentru a optimiza calitatea imaginii. Utilizatorii pot alege între „Modul de bază” și „Modul profesional” în funcție cum doresc să ajusteze calitatea imaginii. Modul de bază oferă o calibrare rapidă în 15 secunde, în timp ce modul profesional optimizează mai multe detalii ale imaginii și durează doar 5 – 8 minute pentru a finaliza.

Samsung Neo QLED 8K 2022 certificat „ Eye Care – Îngrijirea ochilor”

Există acum mai mult conținut uimitor disponibil prin serviciile OTT decât oricând înainte. Astfel, tot mai mulți oameni își petrec timpul liber urmărind acest conținut pe televizoare. Prin urmare, experiența de vizionare confortabilă devine un factor important care influențează deciziile de cumpărare a unui televizor.

Televizoarele Samsung QLED din 2021 și 2022, inclusiv Neo QLED 8K, au primit certificarea „Îngrijirea ochilor” de la Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) din Germania, o asociație de testare și certificare. Acest lucru îi face printre primele televizoare care au primit un certificat specific pentru îngrijirea ochilor. Certificarea VDE „Îngrijirea ochilor” include evaluări „Siguranță pentru ochi”; „Blanc pentru ochi”; nivel de pâlpâire; uniformitate; și evaluări de fidelitate a culorii. Certificarea „Safety for Eyes” este atribuită produselor cu niveluri de emisie de lumină albastră, raze ultraviolete și raze infraroșii care se încadrează în „Exempt Group – Grupul scutit”, conform clasificării limitelor de emisie stabilite de Comisia Electrotehnică Internațională (IEC).

În plus, modul Eye Comfort de pe Neo QLED 8K reglează luminozitatea ecranului. Limitează lumina albastră pentru a oferi o experiență de vizionare mai plăcută, totul realizat automat de procesorul Neural Quantum al televizorului. Tehnologia AI ajustează automat luminozitatea și temperatura de culoare a ecranului în funcție de mediul de vizionare. În acest fel utilizatorii se pot bucura confortabil de conținutul lor preferat pe televizor. După apusul soarelui, veți vedea culori semnificativ mai calde și luminozitate redusă, în timp ce în timpul zilei, ecranul va fi mai luminos și mai viu.