Televizoarele Neo QLED de la Samsung sunt foarte bune pentru jocuri

423
Televizoarele Neo QLED de la Samsung foarte bune pentru jocuri
Sursa Foto: via SamMobile.com

Noua gamă de televizoare Neo QLED de la Samsung a fost optimizată printre altele și ținând cont de nevoile jucătorilor. În acest fel acum ar putea fi foarte bine cele mai bune televizoare de pe piață pentru jucătorii de consolă. Acest lucru se datorează faptului că întreaga gamă de televizoare Neo QLED are tehnologia AMD FreeSync Premium Pro.

AMD FreeSync Premium Pro este cea mai recentă tehnologie de sincronizare adaptivă de la AMD. FreeSync a fost folosită până acum în cea mai mare parte de monitoarele PC. Acum, cu cea mai recentă iterație își face loc în gama de televizoare Samsung Neo QLED.

Tehnologia FreeSync Premium Pro pe Neo QLED TV

FreeSync Premium Pro este conceput pentru a reduce întreruperile ecranului. Acestea sunt cauzate de nepotrivirea dintre rata conținutului și rata de reîmprospătare a afișajului. Acest efect poate fi mai puțin sesizabil sau enervant în funcție de peisaj și de alți factori. Deși acest lucru nu face un joc imposibil de jucat, este ceva împotriva căruia jucătorii au luptat de ani de zile folosind tehnologii precum vSync, G-Sync și FreeSync / FreeSync 2. Chiar dacă noile televizoare Samsung Neo QLED sunt scumpe sunt ideale pentru jocuri.

Și, la fel ca FreeSync 2, noul FreeSync Premium Pro al AMD a fost conceput pentru a fi compatibil cu HDR. Diferența constă în faptul că FreeSync Premium Pro a fost optimizat pentru a reduce întreruperile ecranului pentru afișajele de 120Hz spre deosebire de 60Hz. Samsung colaborează de mai mult timp cu AMD, chiar lucrează la un GPU mobil foarte puternic.

AMD este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale din lume. AMD are peste 11.400 și un venit net de 2,49 miliarde de dolari în 2020.

Noile televizoare Neo QLED de la Samsung sunt deja la precomandă în Coreea de Sud, conform SamMobile. Gama este formată din modele de 55 până la 85 de inch (215,9 centimetri). Toate au AMD FreeSync Premium Pro și de alte tehnologii, precum 4K AI și Q-Symphony.

Samsung estimează că peste 80% dintre utilizatorii care joacă jocuri de consolă pe televizoarele lor folosesc dispozitive precum Sony PlayStation sau Xbox-ul Microsoft. Astfel gama de televizoare Neo QLED poate să fie prima alegere pentru utilizatorii de PlayStation 5 și Xbox Series X.