Samsung și AMD lucrează la un GPU mobil mai puternic decât Adreno 650

687
Sursa Foto: via phonandroid.com

AMD și Samsung lucrează împreună pentru a dezvolta un GPU (Graphics Processing Unit) mobil misterios. Rezultatele inițiale ale acestui procesor grafic sugerează performanțe foarte mari raportat le ce este la ora actuală pe piață. Cel puțin în acest moment nu au fost oferite informații pe ce smartphone va debuta acest cip grafic.

În 2019, Samsung a semnat un parteneriat cu compania americană AMD (Advanced Micro Devices), pentru a lucra la partea grafică a viitorului său smartphone. Obiectivul acestei asocieri este destul de neașteptat. Crearea unui cip grafic dedicat dispozitivelor mobile bazat pe noua arhitectură RDNA (Radeon ADN) de la AMD de 7nm+. Acum, au început să apară primele informații ale performanței acestui GPU: Va fi mult mai puternic decât Adreno 650, cel mai bun reprezentant al Qualcomm.

Procesorul grafic Samsung AMD mult mai puternic decât Qualcomm Adreno 650

Datele de la un GPU încă necunoscut de la Samsung au apărut pe instrumentul de testare a performanțelor grafice GFXBenchmark. Acesta permite calcularea numărului de imagini / secundă (fps) prin efectuarea de teste foarte precise. Rezultatele obținute de acest nou procesor grafic Samsung AMD sunt finale și surprinzătoare.

Dacă aceste scoruri sunt reale, atunci vom avea parte de o surpriză uriașă atunci când Samsung își va lansa viitoarele telefoane. Conform PhonAndroid, ar putea însemna că o performanță uriașă în ceea ce privește capacitatea grafică a noului cip GPU Samsung – AMD. Săgeata din sigla companiei AMD îndreptată spre dreapta sus simbolizează creșterea permanentă a companie în mod „corect” (calea cea dreaptă). Procesarea grafică în noile generații de smartphone-uri este tot mai importantă mai ales când vine vorba de jocurile de ultimă generație.

AMD – Advanced Micro Devices este o companie americană fondată în 1969, cu sediul în Santa Clara, California. Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale din lume.

Acest procesor grafic Samsung AMD ar trebui să fie disponibil în 2021

  Samsung AMD GPU Qualcomm Adreno 650
Manhattan 3.1 181 fps 123 fps
Aztec Normal 138 fps 53 fps
Aztec High 58 fps 20 fps

Manhattan 3.1, Aztec Normal și Aztec High sunt o serie de teste pentru verificarea capacităților unui procesor grafic. După cum putem vedea, GPU-ul Samsung/AMD oferă rezultate mai mult decât duble pe anumite secvențe în comparație cu Adreno 650. Deocamdată, acest cip este încă în stadiul de dezvoltare, dar ar trebui să echipeze în final telefoanele Samsung din 2021.

Acest nou GPU și-ar putea face debutul cu procesorul Samsung Exynos 1000, care este așteptat cu performanțe mult mai bune decât cipul Exynos 990. Astfel, noul GPU Samsung AMD ar înlocui cipurile actuale Mali și ar reprezenta un mare avantaj pentru Samsung în viitor. Evident, ne gândim la Galaxy S21 (S30), care va fi lansat anul viitor. Am scris de mai multe ori S21 și S30, nu se știe cum va numi Samsung noua serie Galaxy S din 2021. Probabilitatea mai mare este S30, din considerente de pronunție, treizeci este mai scurt și mai ușor de pronunțat decât treizeci și unu.

Știm foarte bine că gigantul tech sud-coreean Samsung aduce mereu cele mai bune tehnologii în smartphone-urile sale premium în fiecare an. În acest fel nu ar fi deloc surprinzător să vedem un GPU de înaltă performanță cu amprenta AMD în interior.