Samsung Electronics este pe locul trei în lume la brevete AI

907

Samsung Electronics Co. este pe locul trei în lume la numărul de brevete legate de inteligența artificială (AI). Samsung a ocupat acest loc după giganții americani de tehnologie, Microsoft și IBM. Informația vine de la firma de cercetare de piață IPlytics din Germania. Microsoft Corp. are cele mai multe din brevetele legate de AI, 18.363, urmată de IBM cu 15.046 și Samsung cu 11.243. Qualcomm și Google ocupă locul al patrulea și, respectiv, al cincilea.

Anul trecut Samsung Electronics a ocupat locul patru la brevetele depuse pentru AI. IBM a fost pe primul loc, urmat de Microsoft Corp și de Toshiba din Japonia. Atunci Samsung a avut 5.102 de brevete AI. În general aceste brevete AI acoperă o mare diversitate de domenii, nu se limitează doar la anumite tehnologii sau la o anumită industrie.

Un onorant loc trei pentru Samsung, cinci din primele zece companii sunt din SUA

Cinci din primele 10 companii au sediul în Statele Unite, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap. Două companii sunt din Japonia, una din Coreea de Sud, una în Olanda și una în Germania, potrivit studiului companiei germane IPlytics.

Numărul de brevete legate de AI pe an a crescut de la 22.913 brevete în anul 2008 la 78.085 în anul 2018. Acest număr a crescut foarte mult pe măsură ce tot mai multe companii de tehnologie au intrat în jocul dezvoltării inteligentei artificiale pentru mașini în tot mai multe domenii.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator. Mai mult de 2 milioane de brevete sunt acordate în întreaga lume în fiecare an. Veneția acorda brevete fabricanților de sticlă încă din anul 1420!

Acest studiu relevă, dacă mai era nevoie, interesul gigantului high-tech Samsung pentru domeniul inteligenței artificiale. Din totalul de fonduri alocate cercetării și dezvoltării de Samsung, unele din cele mai mari la nivel mondial, o mare parte este destinată AI. Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume lucrează permanent la diferite tipuri de aplicații AI în smartphone-uri și alte echipamente electronice. Anterior, Samsung a anunțat că toate dispozitivele electronice vor veni echipate cu funcționalitate AI până în anul 2020 cel târziu.