NEON, omul artificial Samsung îți poate combate singurătatea

782
Sursa Foto: via SamMobile.com

CEO-ul STAR Labs de la Samsung a fost recent intervievat în ceea ce privește NEON, prototipul uman artificial prezentat la CES 2020. În discuția cu The Economic Times, Pranav Mistry a dezvăluit mai multe despre motivul pentru care a creat NEON și cum poate fi folosit omul artificial. Nu putem decât să remarcăm cu detaliile tehnice au fost rare și va trebui să așteptăm cel puțin până la sfârșitul acestui an pentru a vedea produsul final în acțiune.

În acest interviu, Pranav Mistry a reafirmat că NEON nu este un asistent AI precum Bixby și nici un chatbot. Acest lucru nu înseamnă neapărat că NEON este incapabil să facă ceea ce fac asistenții AI. Totuși, accentul se pune pe umanizarea AI și pe oferirea acesteia oamenilor. Practic, NEON-urile sunt interfețe concepute pentru a face AI-ul mai accesibil. Sau așa cum le numește Pranav Mistry, sunt interfețe front-end umane.

NEON își propune să elimine decalajul dintre oameni și AI

Aceasta înseamnă că un NEON ar putea fi „atașat” de orice IA pentru a-i conferi o personalitate unică? Din păcate, acest detaliu rămâne neclar, dar cu siguranță ar fi interesant dacă astfel de API-uri pentru potențiali parteneri ar fi disponibile mai târziu.

Interviul recent, conform SamMobile, nu a atins deloc AI-ul din spatele NEON. Cu toate acestea, știm că platforma ar trebui să se bazeze pe așa-numitele tehnologii proprii Core R3 și SPECTRA, cea din urmă acordând NEON-urilor inteligența artificială. Prin urmare, NEON-urile ar trebui, cel puțin în teorie, să fie autosuficiente fără componente AI exterioare.

Chatbot este o aplicație software care realizează o conversație cu o persoană pentru a oferi răspunsuri automate la întrebările acesteia, prin metode auditive sau textuale. Termenul „ChatterBot” a fost creat de Michael Mauldin în 1994 pentru a descrie aceste programe de conversație.

NEON nu este menit să înlocuiască locurile de muncă umane, dar ar putea vindeca singurătatea. AI-ul puternic al acestuia poate perturba piața muncii și acesta este unul dintre motivele pentru care multe persoane sunt reticente în fața acestei tehnologii. Cu toate acestea, Pranav Mistry nu dorește ca NEON să înlocuiască locurile de muncă umane.

Directorul general STAR Labs a subliniat că, deși actualii asistenți ai AI pot fi capabili să ofere răspunsuri la întrebări, ei sunt incapabili să arate emoții umane. Mulți oameni se simt singuri în societatea actuală, în ciuda progreselor tehnologice impresionante, iar NEON ar putea fi soluția. Acesta pare a fi un punct important de vânzare pentru NEON-urile viitoare. Ei ar putea deveni însoțitori umani într-o oarecare măsură.

NEON poate da viață personajelor de desene animate

Până acum, NEONII au fost descriși drept „oameni artificiali”, dar, destul de interesant, CEO-ul STAR Labs a arătat, de asemenea, posibilitatea ca personajele de desene animate să fie aduse la viață prin această tehnologie. Pranav Mistry nu a confirmat sau a negat în mod clar acest lucru. Totuși a exemplificat modul în care personajele de desene animate nu sunt doar în filme, ci în visele noastre și există o legătură umană între noi și ele, chiar dacă nu sunt reale din punct de vedere tehnic. Acesta este motivul care a stat la baza acestei funcții a concluzionat el. Va face personajele mai viabile și mai interactive și pentru a elimina decalajul dintre oameni și AI.

În total, NEON-urile par să fie planificate să devină fața AI. Cât de isteți vor fi, nu este clar și multe informații lipsesc în continuare. CEO-ul STAR Labs susține că NEON-urile nu sunt chatbots și asistenți AI, dar sunt capabili să îndeplinească aceste sarcini sau, cel puțin, ca interfețe cu alte tehnologii pentru a adăuga un element mai uman între ei și utilizatori. O versiune beta este planificată pentru sfârșitul anului și, sperăm, vom afla mai multe despre NEON până atunci.