NEON va fi disponibil pe smartphone-urile Galaxy de luna viitoare

478
Sursa Foto: via cnet.com

La CES 2020 Las Vegas, Samsung a anunțat NEON, un produs pe care compania îl numește un om artificial. O descriere de pe site-ul oficial spune că este o „ființă virtuală creată prin calcul, care arată și se comportă ca noi”. De atunci, compania a prezentat mai multe cazuri de utilizare, inclusiv în sectoarele bancar, știri și retail. Acum am aflat că avatarul va fi disponibil pe mai multe smartphone-uri Samsung înainte de sfârșitul anului.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de Pranav Mistry, CEO-ul laboratoarelor STAR (Samsung Technology and Advanced Research). Apoi, Ice Universe, popularul leaker Samsung, a întreabat dacă NEON poate fi utilizat pe telefoane. Pranav Mistry a menționat pe Twitter că folosește în prezent NEON pe smartphone-ul său.

NEON va fi disponibil pe telefoanele Galaxy înainte de Crăciun

Pranav Mistry, CEO STAR Labs a spus că își testează oamenii artificiali pe smartphone-uri în aceste zile. Informaticianul împărtășise fotografii cu omul artificial în mărime naturală așa cum va fi în lumea reală, conform GizmoChina. CEO STAR Labs a spus că NEON va fi disponibil pe mai multe smartphone-uri Samsung Galaxy înainte de Crăciun.

NEON View este versiunea asistentului virtual care vine pe dispozitive mobile. Asistentul va putea să învețe abilități și să-și formeze amintiri și, spre deosebire de actualii asistenți cu inteligență artificială, acesta are o față și va putea conversa și arăta emoții ca un om.

Termenul „inteligență artificială” a fost creat în 1956 de John McCarthy. O definiție a AI este: „Capacitatea unui sistem de a interpreta corect datele externe, de a învăța din astfel de date și de a folosi acele învățări pentru a atinge obiective și sarcini specifice printr-o adaptare flexibilă”.

NEON poate fi programat pentru a face o varietate de lucruri. Conform detaliilor de pe site-ul oficial, NEON poate fi profesor, instructor de yoga, narator, reporter și multe altele. Într-un interviu pentru CNET la începutul acestui an Pranav Mistry a spus că asistentul virtual nu va fi un înlocuitor pentru Bixby sau orice alt asistent AI disponibil în acest moment.

Site-ul Samsung menționează că oamenii artificiali pot fi personalizați conform cerințelor clientului. NEON va fi un avatar mai uman. Nu este foarte clar cum va funcționa NEON pe smartphone-urile Samsung. În perioada următoare ar trebui să apară mai multe detalii despre acest om artificial.