Acasă Stiri Niciun Samsung pe lista celor mai bine vândute telefoane din China

Niciun Samsung pe lista celor mai bine vândute telefoane din China

Samsung trece prin vremuri grele pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, China. Lucrurile merg din rău în mai rău pentru Samsung pe această piață cheie. Companiile producătoare de telefoane mobile din China fac din Samsung un jucător irelevant pe piața locală. Din ce în ce mai multe date apar în fiecare zi despre problemele care la au de înfruntat telefoanele Samsung în China.

Potrivit unor noi date, de la firma de cercetare a pieții Counterpoint Research, nici un singur telefon inteligent Samsung nu a ajuns în top 10, lista celor mai vândute smartphone-uri în anul 2017 din China. Cu excepția lui Apple iPhone 7 și iPhone 7 Plus, lista este dominată copios de smartphone-uri de la firmele chineze.

În 2017, Samsung a lansat unele dintre cele mai bune telefoane ale sale Galaxy S8, Galaxy S8+ și Galaxy Note 8. Aceste telefoane sunt în toată lumea pe primele locuri în sondajele de opinie și în opiniile specialiștilor în domeniul telefoniei mobile. Niciunul dintre aceste smartphone-uri cu afișajele lor Infinity fără margini și super-dotate tehnologic nu au reușit să schimbe trendul lui Samsung în China.

Cota de piață a firmei sud-coreene din China a înregistrat o scădere treptată, de la 20% în 2015, până la un nivel de 2% în trimestrul III 2017. Cota de piață este de așteptat să scadă chiar și mai mult în trimestrul al patrulea. În Q3 2017, Samsung s-a clasat pe locul nouă în ceea ce privește cota de piață în China. Aceste procente sunt în totală contradicție cu dominația categorică pe care o are Samsung pe celelalte piețe.

Unul dintre posibilele motive pentru problemele avute de Samsung în China este lipsa unei game mijlocii robuste și inteligente, care să concureze cu ofertele chinezești în termeni de calitate / preț. Telefoanele inteligente Samsung din gama mid-range sunt considerate mai scumpe în comparație cu produsele concurenților în aceeași gamă de prețuri.

Un alt posibil motiv al aceste reticențe față de produsele Samsung pe piața chineză poate fi sentimentul anti-coreean la nivel național. Coreea de Sud nu a mai fost bine văzută de către China de la anunțarea implementării THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) – sistem de apărare balistică antirachetă, de către Statele Unite pe teritoriul statului sud-coreean. Această desfășurare a fost anunțată în mod natural în urma amenințărilor făcute de dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un la adresa statului vecin Coreea de Sud. Amplasarea sistemului THAAD nu este văzută cu ochi buni de autoritățile chineze, care o văd ca o amenințare a Statelor Unite asupra sa.

THAAD este un sistem antirachetă american, conceput pentru apărarea contra rachetelor balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune. THAAD este fabricat de Lockheed Martin. În 2017, SUA a ajuns la o înțelegere pentru a furniza Arabiei Saudite sisteme THAAD în valoare de 15 miliarde de dolari.

Acest lucru a avut și are un impact negativ asupra lui Samsung, vânzările de Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8 au avut de suferit, aceste smartphone-uri au fost criticate și ridiculizate permanent de presa din China.

Până în prezent, numai Apple a reușit să intre pe piața high-end din China dar, fără a concura în segmentele de preț mai mici.

Nu numai în China Samsung se confruntă cu o concurență acerbă din partea brandurilor chinezești, în multe piețe în curs de dezvoltare, branduri precum Xiaomi, Oppo și Vivo joacă tare. Chiar și pe cea de-a doua cea mai mare piață smartphone din lume, India, Samsung se confruntă cu o concurență tenace din partea rivalilor săi chinezi, chiar dacă aici lucrurile nu sunt atât de vizibile.

SourceSamMobile

Stiri

Samsung Odyssey Neo G9: cel mai puternic monitor de joc disponibil

Calitatea graficii și a sunetului în jocuri se îmbunătățește tot timpul. Prin urmare, pentru a se asigura că se pot bucura din...

Samsung depășește Intel, este cel mai mare producător mondial de cipuri

Divizia de semiconductori duce în ultimul timp greul pentru pentru Samsung. Compania Samsung a înregistrat profituri record în Q2 2021, în mare...

Galaxy Watch 4 cu o durată de viață a bateriei de 7 zile

Cele mai recente scurgeri și zvonuri de la Samsung Galaxy Watch 4 ne oferă o presupusă foaie de specificații și o durată...

Seria Galaxy S21 se vinde mai rău decât seria Galaxy S20

Seria Galaxy S21 a avut un început de an fantastic înainte de a ajunge chiar pe rafturi. Dar, la șase luni de...

Samsung pierde locul unu în Europa, Xiaomi este pe primul loc

Rezultatele Xiaomi din ultimele douăsprezece luni nu au fost nici pe departe incredibile, iar cele mai recente date de piață din Europa...

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...