Galaxy Note 10: 7 caracteristici care ar îngropa noul iPhone X

2432

Noul iPhone X este considerat un câștigător pentru generația sa, dar un Galaxy Note 10 cu aceste caracteristici l-ar lăsa la distanță și fără cuvinte pe reprezentantul companiei Apple. Împreună cu smartphone-ul aniversar Samsung Galaxy S10, viitorul Galaxy Note 10 este unul dintre dispozitivele pe care Samsung le va arunca în luptă anul viitor, S10 la începutul anului și Note 10 mai târziu în vară, pentru a contracara noul iPhone X al Apple din 2019.

Judecând după ce am văzut și auzit despre dezvoltarea tehnică permanentă a companiei Samsung, prin foarte multe noi brevete de invenții din 2018, se pare că Note 10 ar putea fi încărcat cu o cantitate uriașă de noi tehnologii care vor schimba cu adevărat jocul în domeniul telefoniei mobile.

Toate aceste noi brevete primite de Samsung, dacă sunt implementate, vor tranșa cu siguranță bătălia care se duce în domeniu iar câștigător poate fi doar unul: Samsung.

Vom aminti aici și vom detalia puțin, șapte dintre aceste viitoare caracteristici extraordinare care, ar face pe Samsung Galaxy Note 10 smartphone-ul cel mai bun care a fost lansat vreodată.

1. Un ecran care se auto-repară. Un Galaxy Note 10 cu ecran care se repară singur ar fi un lucru minunat, mai ales că această tehnologie este deja brevetată. Samsung a primit brevetul pentru un astfel de ecran și sunt confirmări că firma sud-coreeană lucrează deja la el. Acesta va avea o acoperire oleofobă cu proprietăți de vindecare prin abraziune. Această tehnologie este departe de a fi un vis, un LG G Flex 2 din 2015 dovedind deja parțial valabilitatea conceptului.

LG G Flex are un display de 5,5 inch full HD, tehnologie P-OLED și un procesor Snapdragon 810. Are memorie internă de 32 GB, 3 GB RAM, cameră foto de 13 MP cu autofocus și stabilizator. Ecranul este curbat, iar carcasa telefonului este confecționată dintr-un material care are capacitatea de a se regenera.

În cazul în care Samsung poate să-și asocieze această tehnologie cu ecranele sale ultra-performante, o apariție pe Note 10 a unui astfel de ecran ar fi extraordinară. Cu siguranță va fi cel mai avansat ecran de smartphone creat vreodată, ducând ecranele liderului tehnic sud-coreean la un alt nivel. Un Note 10 cu ecran rezistent practic la orice, intact permanent și automat vindecat, ar scoate din joc iPhone X și toate smartphone-urile concurente.

2. O conexiune mai rapidă 5G. Samsung are deja un modem de 5G gata. Galaxy Note 10 va fi cu ușurință capabil să furnizeze o conexiune de 5G. Știm acest lucru, deoarece Samsung însuși a confirmat deja, cu doar câteva zile în urmă, că are deja un modem de 5G pentru consumatori.

Ca atare, ne-am aștepta ca Note 10 să cuprindă o conexiune de 5G atunci când va fi lansat în luna august 2019, dar și un alt telefon Samsung care va fi lansat mult mai devreme, telefonul pliabil Samsung, cunoscut sub numele de Galaxy X (sau Galaxy F).

Un Note 10, echipat cu o conexiune 5G, ar lăsa foarte mult în urmă noul iPhone X în ceea ce privește vitezele de descărcare și încărcare și ar permite utilizatorilor să exploreze o nouă etapă din experiențele smartphone-urilor, inclusiv VR-ul mobil.

3. Un nou concept magnific de design. Așteptăm lucruri mari de la următorul dispozitiv Galaxy S10, când acesta va fi lansat anul viitor la MWC 2019, mai ales în ceea ce privește designul. Au fost câteva imagini minunate despre cum ar putea arăta S10. Dacă Samsung poate încorpora o parte din aceste idei futuriste văzute la modelului S10, în Galaxy Note 10, păstrând în același timp și estetica ecranului său de lux, va fi ceva ucigător pentru rivali.

Crearea de dispozitive frumoase este, în mod normal, rațiunea de a fi la Apple, dar un Samsung Galaxy Note 10 îmbrăcat cel puțin cum am văzut la Galaxy S10, ar face ca fanii Apple să-și schimbe telefonul.

4. Un ecran care poate deveni transparent. Un brevet Samsung există deja pentru un telefon transparent. Un Galaxy Note 10 echipat cu un ecran care depășește dimensiunea panoului Super AMOLED de 6,4 inch instalat pe Galaxy Note 9, care este cel mai bun ecran smartphone realizat vreodată, dar cu o rezoluție nouă de nivel următor, ar lăsa pe toată lumea cu gura căscată.

Cu toate acestea, zvonul cu adevărat interesant este că Samsung lucrează în prezent în mod secret la o tehnologie care poate face un ecran transparent sau cel puțin parțial transparent. Dacă ne gândim că Samsung a patentat o astfel de tehnologie la început de an, nu ar mai fi o surpriză. Dacă ar exista o astfel de tehnică, ar putea fi folosită, pentru a crea un Note 10 transparent sau parțial vizibil.

Imaginați-vă efectul asupra Apple și al său iPhone X. Asta ar fi cu siguranță ceva de genul wow…

5. O baterie gigantică de 6.000 mAh. O zonă în care Galaxy Note 9 a făcut un salt mare înainte este în departamentul bateriilor, cu o unitate competitivă, dar nu neapărat specială, de 4.000mAh. Acest lucru a îmbunătățit într-o oarecare măsură puterea față de Note 8, însă așteptăm mult mai mult în Note 10 de anul viitor.

Am dori să vedem o baterie de 6.000mAh sau mai mare în Galaxy Note 10, care, dacă s-ar realiza, ar oferi telefonului o durată de viață impresionantă, care ar putea să se extindă chiar la 2 – 3 zile. Este perfect fezabil, sunt câteva telefoane pe piața cu acumulatori de peste 5.000mAh.

Dacă Apple nu pune o baterie competitivă pe noul iPhone, acesta ar face ca Samsung să obțină o nouă victorie în fața producătorul american.

6. Un difuzor și senzor de amprente pe ecran. Un cititor de amprente pe ecran este setat să fie inclus în Galaxy S10. Ar trebui să fie un lucru normal pe Note 10. Știm că Samsung lucrează de luni de zile la un cititor de amprente pe ecran. Și toate semnele indică o lansare pe viitorul smartphone Galaxy S10. Acest lucru ar plasa pe Galaxy Note 10 în postura de beneficia de tehnologie de citire a amprentelor pe ecran, care ar funcționa perfect în combinație cu ecranul său transparent, menționat anterior.

Din ceea ce știm până acum, cititorul de amprente din ecranul Samsung funcționează prin tehnologia cu ultrasunete, este cu mult mai precisă comparativ cu tehnologia optică utilizată astăzi în cititoarele de amprente.

Această tehnologie de ecran ar funcționa, de asemenea, perfect cu tehnologia Samsung, deja prezentată de difuzoare de voce, care permite ca un difuzor să fie integrat în ecranul unui telefon și, prin urmare, să elimine necesitatea unor căști.

7. Un hardware de ultimă generație pentru a depăși toată concurența. Galaxy Note 10 este setat să utilizeze procesorul Qualcomm Snapdragon 855. Știm deja că Galaxy S10 este de două ori mai rapid decât Galaxy S9 și, deoarece seria Note este întotdeauna mai puternică decât seria S, înseamnă că Note 10 va fi și mai rapid decât Galaxy S10.

Galaxy Note 10 ar realiza acest lucru, parțial, prin utilizarea memoriei UFS3.0 și a memoriei LPDDR5. Cip-urile UFS3.0 au de două ori lățimea de bandă în comparație cu predecesorul lor UFS2.1, în timp ce memoria LPDDR5 este generația următoare de la LPDDR4 care este în prezent în toate telefoanele de top din acest an.

Cu toate acestea Samsung Galaxy Note 10 va depăși fără probleme toate smartphone-le aflate pe piață.

SURSĂT3