Galaxy Note 10 Lite și Galaxy S10 Lite certificate de Bluetooth SIG

734
Sursa Foto: SamMobile.com

Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite, cele două spin-off-uri emblematice care sunt de așteptat să le lanseze Samsung în săptămânile următoare au fost certificate de Bluetooth. Conform zvonurilor, ambele telefoane vor fi lansate cândva mai târziu în această lună. Certificarea Bluetooth face ca aceste zvonuri să capete greutate și să devină credibile.

Galaxy S10 Lite a fost identificat pe site-ul autorității de certificare cu numărul de model SM-G770F. Nota 10 Lite prezintă numărul de model SM-N770F. Ambele au primit certificarea care confirmă că vor ajunge pe piață cu Bluetooth 5.0. În ceea ce privește numele, se speculează că Galaxy Note 10 Lite va ajunge pe unele piețe ca Galaxy A81, în timp ce Galaxy S10 Lite va ajunge ca Galaxy A91. Samsung nu a confirmat nimic despre aceste smartphone-uri, dar certificarea Bluetooth SIG confirmă o lansare iminentă.

Galaxy S10 Lite cu procesorul Snapdragon 855 și 8 BG de RAM

Această certificare Bluetooth nu dezvăluie detalii despre smartphone-uri ca atare. Recent cele două smartphone-uri Lite de la Samsung au apărut și pe site-ul de referință Geekbench. Listarea pe Geekbench confirmă faptul că Galaxy S10 Lite va avea procesorul Snapdragon 855 și 8 GB RAM. Mai mult, se speculează că dispozitivul va avea un ecran Full HD+ AMOLED de 6,7 inch, cu o cameră selfie, poziționată central.

Samsung Galaxy Note 10 Lite a apărut și el în baza de date Geekbench cu un procesor Exynos 9810, cuplat cu 6 GB RAM. Dispozitivul va rula sistemul de operare Android 10 cu One UI 2.0 din cutie.

Bluetooth este un set de specificații (un standard) pentru o rețea personală fără fir (wireless), bazată pe unde radio. Specificația Bluetooth a fost dezvoltat în 1994 de Sven Mattisson și Jaap Haartsen de la divizia de telefonie mobilă a companiei Ericsson.

Samsung Galaxy Note 10 Lite pare mai interesant dintre cele două

Paginile de asistență pentru Galaxy S10 Lite sunt deja pe site-ul oficial Samsung. Despre Galaxy S10 Lite au fost mai multe informații și fotografii decât pentru Note 10 Lite în ultimele săptămâni, așa că este posibil ca Galaxy S10 Lite să fie lansat oficial înainte de Galaxy Note 10 Lite. Ambele telefoane vor împărtăși un design destul de similar, cu un afișaj cu o gaură centrală, precum Galaxy Note 10. De asemenea, ambele vor avea și un nou aranjament pentru camerele din spate care pare destinat să devină un standard pentru multe dispozitive Galaxy viitoare, inclusiv pe seria Galaxy S11.

Galaxy Note 10 Lite este, fără îndoială, dispozitivul mai interesant dintre cele două. Acesta va aduce experiența S Pen la o categorie de prețuri mai accesibilă, în timp ce S10 Lite este așteptat să fie doar un telefon apropiat de gama medie, precum Galaxy A90 5G. S Pen-ul de pe Samsung Note 10 Lite va avea funcționalitate Bluetooth, așa cum este confirmat de certificarea FCC și ar trebui să susțină și gesturi aeriene precum Note 10.