Galaxy Note 10+ și Note 9 primesc patch-ul de securitate din februarie

783
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a devenit destul de activă în ultimul timp și în aceste zile în ceea ce privește lansarea de noi corecții de securitate pentru dispozitivele sale, chiar înainte ca Google să anunțe detaliile acestora. Am văzut că Samsung face acest lucru destul constant în ultimele săptămâni. Săptămâna trecută gigantul tech a lansat deja actualizarea de securitate pentru Galaxy Tab S3, conform SamMobile. Acum Samsung a început să lanseze corecția de securitate din februarie 2020 pentru Galaxy Note 10+ și Galaxy Note 9.

Fiind patch-uri de securitate, nu ne așteptăm să vedem niciun software nou sau funcții noi. Ca de obicei aduc doar corecții ale unor erori și unele înregistrări în sistemul de operare și îmbunătățirea stabilității și performanței dispozitivului. Dar, principalul motiv pentru aceste actualizări pentru Galaxy Note 9 și Galaxy S10+ este să menținerea lor în pas cu timpul din punct de vedere al securității.

Galaxy Note 10+ și Note 9 primesc patch-ul pe februarie, Note 10 deocamdată nu

Samsung a lansat versiunea de firmware N960FXXS4DTA5 pentru Galaxy Note 9 și N975FXXS2BTA7 pentru Galaxy Note 10+. Din păcate, nu există momentan nicio actualizare pentru Galaxy Note 10. Ambele patch-uri de securitate au fost lansate până acum în Germania, dar acum este o chestiune de timp înainte ca aceste actualizări să fie trimise pe alte piețe. Sperăm să ajungă în cel mai scurt timp și în România.

Aceste actualizări nu aduc noi funcții pe aceste smartphone-uri Samsung. Sunt doar versiuni normale de întreținere de securitate pe care Samsung le lansează în fiecare lună pentru a se asigura că sunt protejate împotriva oricăror vulnerabilități. Actualizarea este trimisă prin OTA spre toate smartphone-urile Note 9 și Galaxy Note 10+.

OTA – Over-The-Air, se referă la diferite metode de distribuire a unui nou software / firmware. O caracteristică importantă a OTA este faptul că o singură locație centrală poate trimite o actualizare pentru toți utilizatorii. Aceștia nu pot să refuze sau să modifice această actualizare.

Chiar și Google nu a detaliat versiunea acestui patch de securitate din februarie 2020, de aceea nu este clar exact ce vulnerabilități au fost corectate. Samsung ar trebui să publice propria listă cu cel fel de corecții aduce acest patch de securitate, listă ce va evidenția vulnerabilitățile care au fost abordate în propriul software Samsung. Momentan nu știm ce probleme critice și vulnerabilități sunt pentru sistemul de operare Android.

Puteți vedea dacă descărcarea este disponibilă pe Samsung Galaxy Note 10+ și Samsung Galaxy Note 9,  atingând opțiunea Descărcare și instalare – Download and install din meniul Setări » Actualizare software – Software update de pe telefoane. Este posibil ca patch-ul de securitate să nu fie disponibil imediat, dar va fi în cel mai scurt timp.